Južnij zaustavio Čilića u prvom kolu

TREĆI put su u karijeri igrali Mihail Južnij i hrvatski tenisač Marin Čilić. I treći put je bolji bio ruski tenisač, ovaj put u 1. kolu ATP turnira u Montrealu 4-6, 7-6(4), 6-1.

U jednom trenutku tie-breaka drugog seta Čilić je bio u dobitnoj situaciji. Imao je osvojeni set iza sebe, a u tie-breaku 4-3 uz dva servisa. No, od tog momenta, pa do kraja tie-breaka, nije osvojio niti jedan poen. Što je još gore, do kraja meča je osvojio samo jedan gem.

Bio je to meč s mnogo pogrešaka s obje strane, no u trećem je Čilić odigrao ispod svake razine. Dvostrukim servis pogreškama je ponudio Južniju break na startu (za 2-0), poslije čega se i definitivno raspao.

Kod 3-3 i u prvom i u drugom setu je Južnij prvi dolazio do prednosti. No, u prvoj dionici je Čilić odmah nadoknadio zaostatak, a kasnije i osvojio taj set novim breakom.

U drugom je također vratio break za 4-4, ali je u nastavku seta (tie-break) zabrljao stvar i treći put čestitao Rusu.

Meč je trajao dva sata i 26 minuta. Južnij je imao čak više duplih pogrešaka na servis (10-5), ali je iskoristio pet od sedam break lopti, dok je Čilić oduzeo četiri puta početni udarac 65. igraču na svijetu (od devet šansi).

U trećem setu je Čilić osvojio samo 11 poena.

ATP Montreal:

Južnij - Čilić (14) 4-6, 7-6(4), 6-1

Pročitajte više