"Kada je Henry proigrao, Šuker je napustio Arsenal"

IAKO je ždrijeb Lige prvaka po prvi puta u povijesti spojio Dinamo i Arsenal, u sjevernom Londonu vole naglasiti kako dva kluba ipak imaju nešto zajedničko.

"Napadač Davor Šuker rođen je Osijeku, gdje započinje karijeru i nakon četiri godine prelazi u zagrebački Dinamo. Tamo je ostavio dubok trag, odigravši 60 utakmica, tijekom kojih se 34 puta upisao među strijelce. S 23 godine zaputio se u Španjolsku, gdje će provesti najveći dio svoje bogate karijere. Najprije Sevilla, potom Real Madrid. Tri godine među Kraljevima bile su i više no dovoljne da na njega oko baci Arsene Wenger. Francuz ga je na Highbury doveo 2. kolovoza 1999." -  početak je teksta objavljenog na službenim stranicama Topnika, kojim se uoči utakmice s Arsenalom posjeća na vrijeme što ga  je u Londonu proveo najbolji hrvatski strijelac svih vremena.

"U narednoj sezoni Šuker je za Arsenal odigrao 39 utakmica te zabio 11 pogodaka. U europskim natjecanjima upisao je nastupe protiv Fiorentine i Barcelone, kao i protiv Galatasarayja u finalu Kupa UEFA." - nalazimo na Arsenalovim službenim stranicama.

Englezi, doduše, nisu spomenuli Šukerov promašeni jedanaesterac u spomenutom finalu...

"U Premiershipu je paljbu otvorio protiv Aston Ville, zabivši dva pogotka za pobjedu od 3:1." - nastavlja Arsenalov novinar.

I onda se dogodilo neizbježno. Thiery Henry kojeg je Wenger doveo samo dan nakon Davora Šukera, počeo je igrati nogomet kakvim nas danas hipnotizira.

"Kada je Henry proigrao, Šuker je napustio Arsenal i pridružio se West Ham Unitedu, u lipnju 2000. godine. Prije nego je konačno odlučio prekinuti s profesionalnom karijerom nogometaša, odradio je posljednji ugovor u Muenchenu 1860. Šuker se proslavio igrajući za reprezentaciju. Sakupio je 71 utakmicu, dvije za Jugoslaviju te 69 za reprezentaciju Hrvatske, uz statistiku od ukupno 46 pogodaka. Danas u Zagrebu vodi svoju nogometnu akademiju." - zaključuje se u tekstu.

D.R.

Pročitajte više