Mamić: Neozbiljno je od Vugrinca što je ozlijeđen htio igrati protiv Arsenala

DINAMOV izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nakon operacije Jensa Nowotnya malo je odahnuo. Nije bio živčan kakvog smo ga očekivali vidjeti, s obzirom na bezobrazno visoku cijenu njemačkog internacionalca.

A skupo bi hrvatskog prvaka koštao i eventualni neuspjeh u Europi, jer prema nekim saznanjima, u dvije domaće utakmice Kupa UEFA te na prodaji TV prava, klub bi zaradio više od milijun eura.

S Nowotnyjem ili bez njega, Dinamo pred sobom ima veliki imperativ. Mamić je tijekom izvanredne press konferencije, sazvane isključivo da se javnosti odmah prenesu detalji iz operacijske sale, s nazočnima podijelio jednu zanimljivost, tako da na kraju ipak nismo ostali praznih ruku.

Naime, suptilno je predbacio treneru Josipu Kužeu, ostatku struke, ali i ozlijeđenom Davoru Vugrinecu, jer smatra da se i njegova ozljeda mogla izbjeći.

"Mala zamjerka stručnom stožeru i treneru. Naša je greška, u stvari, ne toliko i moja jer nisam trener i ne sastavljam momčad, da se Vugrincu dopustilo da načet igra protiv Arsenala. Shvaćam želju svog igrača, svatko želi istrčati protiv takve jedne momčadi. Ali to nije opravdanje. Bilo je to neozbiljno i od njega samog." - kazao nam je Mamić.

Slična situacija dogodila se i s Hrvojem Čaleom koji je trpio bol u stopalu, što ga je kasnije koštalo i reprezentativne prilike u Livornu.

Davor Vugrinec, pak, dobro se osjeća i nada povratku na teren već do kraja ovog tjedna. Ali, nikako se ne slaže s Mamićevom tvrdnjom.

"Ja sam uoči Arsenala napravio sve potrebne testove. Želio sam igrati, to je istina, ali sam dobio i dopuštenje za to. Protiv Šibenika mi je otišla zadnja loža. U Zagrebu protiv Arsenala boljelo me na drugom mjestu. Bila je u pitanju zadnja loža, ali sasvim drugo mjesto, tako da ne bih povezivao ta dva slučaja. Još uvijek ne znam hoću li s momčadi krenuti za London, ali sigurno neću konkurirati za sastav. Osjećam se puno bolje i mislim da ću do kraja tjedna kad završim sa rehabilitacijom ponovo moći igrati." -  kazao je Vugrinec u razgovoru za Index..

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara