Kahn: U meču Njemačke i Engleske nikada nije bilo favorita

KAKO se bliži "nogometni klasik", utakmica osmine finala na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Engleske i Njemačke, tako se pumpa atmosfera za taj nedjeljni ogled. Oliver Kahn, 41-godišnji proslavljeni nekadašnji njemački vratar, prilično trezveno gleda na tu utakmicu te poručuje:

"U tim utakmicama nikada nije bilo, niti može biti pravog favorita. Sve je moguće, makar realno moram ustvrditi da je Engleska popunjena daleko iskusnijim igračima, koji su odigrali i u reprezentaciji i u klubovima stotine takvih utakmica. Po imenima su Englezi jači, jer je njemačka momčad pomlađena i mnogi se od tih igrača tek probijaju na veliku nogometnu svjetsku scenu", rekao je Kahn i nastavio:

"Ne sjećam se kada je Njemačka igrala tehnički ljepši nogomet. Iskreno, uživam u gledanju ove momčadi, to je nešto sasvim novo od Njemačke. Hoće li biti djelotvorno, tek ćemo vidjeti", zaključio je Kahn.

Inače, SID (Njemačka sportska informativna agencija) je proveo istraživanje na 1000 ispitanih navijača Elfa, koji su prilično optimistični prije nedjeljnog ogleda protiv Engleske. Naime, njih 83,5 posto misli da će Njemačka proći dalje. Od njih, pak, 44,6 posto misli da će se pad Engleza dogoditi unutar osnovnih 90 minuta. Istraživanje je provedeno nakon njemačke pobjede protiv Gane 1:0 i plasmana u osminu finala, a čak 25,4 posto ispitanih misli da Njemačka može postati novi svjetski prvak.
 

Pročitajte više