Kako se priprema za borbe? Cro Cop objašnjenjem nasmijao punu dvoranu

Foto: Index

DARIO ŠIMIĆ, Mirko Filipović, Dino Rađa, Zoran Primorac i Perica Bukić, velikani hrvatskog sporta, bili su gosti zanimljive sportske tribine koja se u petak održala u dvorani Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Tema panel diskusije bila je dugovječnost u sportu, nekad i sad, a gore navedene legende hrvatskog sporta pričale su o svojim iskustvima.

Tribina je bila zanimljiva, edukativna, na trenutke i duhovita, posebno zbog Mirka Filipovića, koji je s nekoliko anegdota pošteno nasmijao prepunu dvoranu.

Treninzi, odmor nakon napora, važnost prehrane, mentalna snaga, psihologija, podrška obitelji, utjecaj trenera, savjeti klincima koji tek ulaze u svijet sporta… Sve su to bile teme o kojima se razgovaralo.

Liječnici, nutricionisti, pozvani i nepozvani, godinama nas uvjeravaju da je doručak najvažniji obrok u danu.

''Doručkuj sam, ručaj s prijateljima, a večeru daj neprijatelju.'' Tako glasi stara mantra za koju su nas uvjeravali da je recept dugovječnosti. Međutim, ako je suditi po prehrambenim navikama gore navedenih sportaša, nutricionisti bi se morali dobro zamisliti.

Zoran Primorac je rekao da nema naviku doručkovati, slično je ponovio Dino Rađa, a odnos Mirka Filipovića prema doručku, kao i općenito prema hrani, toliko je specifičan da kad je Cro Cop pričao o tome što voli jesti, a što ne, cijela dvorana je umirala od smijeha.

''Ne doručkujem vam ja. Nemam ja za to vremena. Prije treninga ne jedem. Jedino da se ustanem u 5 sati, a to nema šanse. Uostalom, na 100 stvari sam alergičan. Nikad nisam probao salatu, paradajz, krastavce. Alergičan sam na kečap, senf, ma na sto stvari'', pričao je Mirko dok je publika umirala od smijeha, a stručnjaci za pravilnu ishranu vjerojatno su se hvatali za glavu.

''Nema tu pravila. Sve je od čovjeka do čovjeka'', zaključio je Cro Cop.

Pričao je Mirko kasnije kako mu je majka najveći problem uoči svake borbe. Suprugu i klince još i može uvjeriti da se mora boriti, ali majku… Taj dio je također do suza nasmijao sve prisutne.

Zanimljivi su bili komentari i Dina Rađe, a što se događalo na Kineziološkom fakultetu, možete pogledati u videu na početku teksta.

Pročitajte više