Kakuta: Ma kakav Kongo, san mi je igrati za Francusku

GAEL KAKUTA, 20-godišnji Boltonov francuski napadač kongoanskih korijena, demantirao je glasinu kako će u seniorskoj konkurenciji nastupati za reprezentaciju Demokratske Republike Konga.

Francuski stručnjak Claude Le Roy, novoimenovani izbornik Konga, navodno je bio blizu ''otimanja'' Kakute, koji je u svim mlađim uzrastima nastupao za reprezentaciju Francuske. Kakuta, igrač pod ugovorom sa Chelseajem koji igra na posudbi u Boltonu, kaže da o svom navodnom nastupu za Kongo u kvalifikacijama za Afrički kup nacija ne zna baš ništa.

"Ne znam tko širi takve glasine, ali znam da su potpuno neistinite. Nisam imao nikakav izravni kontakt s izbornikom Konga. Moj san je zaigrati za seniorsku reprezentaciju Francuske. Igram za Francusku od svoje 16. godine i ne znam zašto bih preko noći promijenio mišljenje", istaknuo je Kakuta, te dodao:

"Dobio sam telefonski poziv u kojem mi se čestita jer sam, kao, odlučio igrati za Kongo. Ništa mi nije bilo jasno. Neobično je nekog igrača uvrstiti u neku reprezentaciju, bez da ga se o tome uopće obavijesti."

Pročitajte više