Kaleb: Skoro smo izgubili zbog Červara

NIKŠA KALEB, lijevo krilo hrvatske rukometne reprezentacije, je unatoč pobjedi nad Nijemcima koja nas je dovela korak do polufinala, oštro kritizirao izbornika Linu Červara, javlja T-Portal.

"Zbog Line i njegovih odluka skoro smo izgubili utakmicu. Nije mi jasno zašto je 3-2-1 obranu mijenjao u 5-1. Na taj smo način dopustili njihovom desnom vanjskom da se raspuca, ali i razigra ostale svoje igrače." - izjavio je ogorčeni Kaleb.

Nikša je potom dodao kako mu "nije jasno zašto se često mijenjaju i formacija i igrači".

Upitno je hoće li izbornik doznati za ovu Kalebovu izjavu, a ako dozna, Kaleb bi lako mogao snositi sankcije.

Kad smo već kod kritiziranja odluka izbornika Line Červara, moramo priznati da nam nije jasno zašto uporno forsira Buntića na desnom vanjskom i Vorija na prednjem u obrani.

Umjesto Buntića mogao je pokušati s brzim Zrnićem na poziciji desnog vanjskog, uvjereni smo kako ne bi izgubio i promašio više lopti nego što je to učinio Buntić na posljednje dvije utakmice.

Što se tiče Vorija, dojma smo da je bolji na trećem igraču u obrani, nego na prednjem. Pogotovo zato što na klupi ima Šprema, koji je na poziciji prednjeg u 5-1 ili 3-2-1 obrani odigrao fenomenalno u Ateni.

Isto tako, na utakmici protiv Norvežana Červar je mogao ranije odmoriti Šolu, a ne kada je i sam Šola shvatio da ne može ništa obraniti, pa je zatražio izmjenu. Blažičko je mlad i neiskusan, ali ipak mu je trebalo dati priliku.

Protiv Španjolaca fenomenalno je reagirao na sedmercima, a možda je mogao dobro reagirati i na udarce iz igre. Da nije kvalitetan, vjerojatno ne bi bio treći vratar u reprezentaciji svjetskih i olimpijskih prvaka.

A.H.

Pročitajte više