KALKULACIJE Evo zašto će Hrvatska danas navijati za Srbiju

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

OD 18:15 Srbija i Francuska igraju prvu utakmicu trećeg kola drugog kruga Europskog prvenstva. Srbija bi večeras mogla pomoći Hrvatskoj u borbi za polufinale.
 
Naime, ako Srbija ostane neporažena, onda će Červarovim izabranicima u posljednjem kolu 24. siječnja biti dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Francuske. Hrvatska bi tako imala bod ili dva više od Francuza i prošla bi sigurno pobjedom dalje. 
 
"Braćo Hrvati, dođite nas podržati", zamolio je hrvatske navijače srpski izbornik Jovica Cvetković. 
 
U večernjem terminu igraju Švedska i Bjelorusija, a i ta utakmica bitna je za Hrvatsku koja će navijati za Bjeloruse. Kiksom Švedske Hrvatska mora pobijediti Francusku bilo kojim rezultatom da bi prošla među četiri najbolje reprezentacije Europe. U slučaju poraza Šveđana Hrvatskoj bi protiv Francuske odgovarao i remi.
 
Ako se čuda ne dogode, Hrvatska će biti u teškoj situaciji. Najvjerojatnije će morati pobijediti Francusku s tri (ako zabije manje od 22 gola) ili dva gola razlike (ako zabije više od 22 gola). 
 
Naime, samo tako Hrvatska može proći u trokutu s Francuzima i Šveđanima. 
 
Ako, pak, u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj također treba bilo kakva pobjeda.
 
Postoji opcija da Hrvatska prođe dalje i s porazom od Francuske, a to će se dogoditi ako Norveška pobijedi Švedsku s točno četiri gola razlike, a pritom ne zabije više od 31 pogotka.
 
Utakmice Hrvatska - Francuska i Švedska - Norveška igraju se 24. siječnja. Olakšavajuća okolnost za Hrvatsku bi trebala biti ta što će Francuzi dotad vjerojatno već osigurati prolazak dalje.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više