lige petice

Kaos u Napoliju: Otkriven vođa pobune, s njim padaju još četvorica

Foto: Guliver Image/Getty Images

TOTALNI kaos vlada u Napoliju i upitno je u kakvom će sastavu, ali i stanju igrači s juga Italije istrčati u subotu protiv Genove u Serie A.

Priča je počela prošlog vikenda kad je kontroverzni gazda Napolija Aurelio De Laurentiis poslije poraza od Rome (2:1) igrače poslao u sedmodnevnu karantenu.

Nogometaši su se pobunili i nakon utakmice su umjesto u karantenu otišli kućama svojim vozilima. Isto su učinili i nakon susreta sa Salzburgom u Ligi prvaka (1:1).

Napoli je jučer objavio i priopćenje u kojem je istaknuto kako će oni koji su aktivno sudjelovali u pobuni biti kažnjeni.

"Klub obavještava javnost o svojim postupcima vezanima uz ponašanje igrača nakon jučerašnje utakmice. Poduzet ćemo sve potrebne korake kako bismo zaštitili interese kluba i na odgovarajući način kaznili one koji to zaslužuju. Također, želimo istaknuti da treninge i njihov raspored određuje samo i isključivo trener Carlo Ancelotti. Od ovog trenutka vlada 'silenzio stampa'", stoji u priopćenju.

Danas su talijanski mediji otkrili da je vođa pobune bio brazilski veznjak Allan i da je on odigrao ključnu ulogu u povratku kućama.

Osim Alana koji će na transfer-listu, kažnjeni će biti i dvojica 'senatora' Dries Mertens i Jose Callejon kojima istječu ugovori na kraju sezone i neće biti produženi.

Navodno bi i Lorenzo Insigne mogao ostati bez kapetanske trake, branič Koulibaly također bi mogao biti prodan, dok se stolica drma i Carlu Ancelottiju koji je podržao stav igrača bez obzira na to što je otišao u karantenu.

Na početku sezone u Napoliju su sanjali naslov prvaka, vjerovali su da mogu srušiti Juventus, a nakon 11 kola tek su sedmi s velikih 11 bodova zaostatka za Starom damom.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više