FRANCUSKA - HRVATSKA

Kapetan Perišić: Ovo je nova utakmica, puno novih igrača, skroz druga priča

Foto: EPA

IVAN PERIŠIĆ sutra će povesti Hrvatsku kao kapetan na gostovanju u Francuskoj.

U najavi utakmice osvrnuo se na proteklu sezonu s Bayernom, formu reprezentacije i debakl u Portugalu.

"Bila je stvarno dobra sezona na kraju. Osvojili smo tri trofeja, nešto nevjerojatno. Ali danas smo tu i želio bih odgovarati samo na pitanja o reprezentaciji", rekao je Perišić na početku konferencije za medije.

"Moramo dati maksimum"

"Imao sam nakon finala Lige prvaka sedam dana odmora. Nismo na 100 posto, imali smo par treninga, ali to ne smije biti razlog zašto ne bismo izvukli nešto pozitivno iz ovih utakmica. Skoro nitko nije igrao utakmice i jednostavno moramo dati maksimum jer igramo za Hrvatsku, za finalista Svjetskog prvenstva", naglasio je.

"Nebitno je tko je s druge strane"

"Francuska je jedna nogometna sila. Imaju kadar koji broji 40-50 top igrača i koga god stave, ne znaš s koje strane prijeti opasniji igrač. Imaju odličnog trenera i sutra moramo biti na jednom velikom nivou ako mislimo nešto pozitivno izvući iz ove utakmice", dodao je Perišić pa nastavio:

"Kad igraš za Hrvatsku, nebitno je tko je s druge strane. Ova utakmica je možda posebna jer je prva protiv Francuske nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem smo dominirali u prvom poluvremenu i nesretno primili ta dva gola. Nema nikakvog revanša, ovo je nova utakmica, puno novih igrača, skroz druga priča."

"Ne piše nam se dobro ako nastavimo ovako"

Kratko se osvrnuo na katastrofu protiv Portugala.

"Nismo dobro ušli u utakmicu i loše smo stajali na terenu. Nije bilo agresivnosti, samo smo napucavali loptu i ne piše nam se dobro ako nastavimo ovako. Sutra je novi dan i nova utakmica", zaključio je Perišić.

Pročitajte više