SP U RUKOMETU

Karačić će ozlijeđen igrati za reprezentaciju. Evo zašto

Foto: Screenshot HRS YouTube

SREDNJI vanjski Igor Karačić otputovao je s rukometnom reprezentacijom u Egipat gdje sutra počinje Svjetsko prvenstvo.

On već duže vrijeme ima upalu pubisa, odnosno preponske kosti, zbog čega je bio pod upitnikom za nastup na SP-u. U ponedjeljak je skoro cijeli dan Karačić proveo na liječničkim testiranjima te je utvrđeno kako može nastupiti u Egiptu.

Karačić bi se za dva do tri dana trebao priključiti treninzima s momčadi

"Imao sam malo problema u klubu, ali na kraju sam dobio zeleno svjetlo. Znaju i oni koliko nama Hrvatima znači igranje za reprezentaciju. Nadam se da ćemo u ovim teškim trenucima donijeti malo radosti za Hrvatsku", rekao je Karačić po slijetanju u Egipat.

Igrač poljskog Kielcea još uvijek radi po posebnom programu, a određene vježbe već odrađuje s ostatkom momčadi. Kroz dva do tri dana trebao bi se u potpunosti pridružiti treninzima sa suigračima, a za pet do šest dana trebao bi biti spreman za igru. U prijevodu, nastup protiv Katara 19. siječnja u posljednjem kolu grupne faze natjecanja je realan domet.

Červar na poziciji srednjeg vanjskog ima još tri opcije

"Reprezentacija se nikada ne odbija. I prije je puno igrača bilo ozlijeđeno i sve su dali da bi bili dio ovoga spektakla", zaključio je Karačić.

Osim njega, na poziciji srednjeg vanjskog izbornik Lino Červar ima kapetana Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića i Janka Kevića iz Nexea.

Podsjetimo, Hrvatska je na SP-u u skupini C zajedno sa spomenutim Katarom, Angolom i Japanom, a prvu utakmicu igra protiv Japana u petak od 18 sati.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više