FINALE RUKOMETNOG LP-a

Karačić proglašen najboljim igračem finalnog turnira

Foto: Screenshot

IGOR KARAČIĆ na bajkovit je način završio sedmogodišnju priču s Vardarom. Hrvatski reprezentativac drugi put je s makedonskim klubom postao europski prvak u rukometu. Nakon povijesne 2017. kada je Vardar prvi put dotaknuo zvijezde, sada su Karačić i Čupić odveli momčad iz Skoplja do drugog naslova pobjedom 27:24 nad Veszpremom u Kölnu.

>>> VARDAR - VESZPREM 27:24 Hrvati odveli Vardar do naslova prvaka Europe

>>> VIDEO Najluđe, najtužnije i najzasluženije slavlje senzacionalnih Makedonaca

Karačić je u polufinalu protiv Barcelone (29:27) zabio pet golova i bio jedan od najzaslužnijih za veliki preokret i rušenje Katalonaca. Međutim, u tom dvoboju je doživio ozljedu koljena te je bio pod velikim upitnikom za nastup u finalu. Ipak, budući igrač Kielcea stisnuo je zube i s tri pogotka i serijom nevjerojatnih asistencija vodio Vardar do trofeja, koji je potom i sam podignuo u Lanxess Areni.

Hrvatski reprezentativac dobio je i veliko priznanje EHF-a po završetku utakmice za najboljeg igrača ili MVP-a finalnog turnira. 

Sjajni 30-godišnji bek iz Mostara za sedam godina je uz dvije europske titule s Vardarom osvojio i četiri titule u makedonskom prvenstvu, uz isto toliko Kupova, a stigao je i do dvaju trofeja SEHA lige i jednog Superkupa Makedonije, u čijem glavnom gradu nakon svega ima status apsolutne legende.

A tu je i fantastični Čupić, koji je s pet golova bio jedan od najboljih i najvažnijih u pobjedi nad Veszpremom. Krilni igrač iz Metkovića je u tri sezone s Vardarom dva puta osvojio Ligu prvaka, uz po jedan trofej u svim ostalim natjecanjima. 

Pročitajte više