Karlo i Varvodić uvjereni u Strahijinu nevinost

"Za slučaj Marka Strahije Hrvatski plivački savez (HPS) obaviješten je prvog srpnja ove godine, ali od toga nismo željeli praviti predstavu za javnost, već smo nastojali vući poteze koji bi najviše pomogli Marku," izjavio je za HINAu, glavni tajnik HPSa i bivši istaknuti plivač Tomislav Karlo.

Po Karlovim riječima Strahija je više puta bio na dopinškim kontrolama, a jedan test mu je bio pozitivan. "Očekivao sam da će se to brzo riješiti, jer postoji 101 razlog koji potvrđuju moje uvjerenje da je napravljena pogreška u testu. Uostalom ne radi se o nikakvom sredstvu za doping, ali ovaj slučaj toliko je pogodio Marka da će on, istina otići u Barcelonu na saslušanje, ali nema ni snage ni želje ni volje da nastupi na SP-u," zaključio je Karlo.

Glavni tajnik HPS-a podsjetio je da je 1990. godine na europskom atletskom prvenstvu u Splitu slovenski skakač u dalj Borut Bilač bio optužen za isti prekršaj, ali je dobio sudski spor.

Karlo je izrazio čuđenje i ogorčenje što ovaj slučaj nije prije razriješen i uvjeren je da će 28-godišnji završeni diplomant sa Sveučilišta Ohio State i dobar student druge godine medicine u Rijeci, Marko Strahija dokazati svoju nevinost.

Mišljenje glavnog tajnik HPS-a u potpunosti dijeli i bivši dugogodišnji direktor hrvatske plivačke reprezentacije, a sada direktor ureda Nacionalnih sportskih saveza Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivan Varvodić.

"U mom mandatu naši su plivači obavili između 140 i 160 dopinških kontrola i nikada na njih nije pala ni sumnja o korištenju nedozvoljenih sredstava. Zna se točna procedura koju treba poštivati kad sportaši uzimaju određene lijekove, a uvjeravam vas da Strahjija nikada svjesno ne bi napravio takav prekršaj," smatra Varvodić.

Pročitajte više