Karlović: Bilo je teško servirati po vjetru

IVO KARLOVIĆ, branitelj naslova pobjednika na ATP turniru u Nottinghamu, zabio je 27 asova u dva tie-breaka protiv Amerikanca Sama Querreya u osmini finala.

Iako su igrali u teškim uvjetima, po vjetrovitom vremenu, Karlović i Querrey nisu izgubili svoj servis cijeli meč. Štoviše, Amerikanac nije imao niti jednu break loptu, dok je najviši tenisač na ATP Touru propustio svoje dvije. Prvi je tie-break ''Dr. Ivo'' dobio sa 7-3, a u drugom je slavio sa 16-14.

Sa 27 asova, Karlović vodi na godišnjoj ljestvici, ispalio 489 asova u 31 meč. I prošlu je sezonu okončao kao igrač s najviše neobranjivih servis.

"Imao sam težak meč. Querrey je sličan igrač kao i ja, odlično servisa, pa je bilo teško reternirati. No, uspio sam ubaciti nekoliko dobrih reterna u oba tie-breaka, kada je bilo najvažnije. Bilo je teško servirati po vjetru, no, uspio sam zadržati koncentraciju cijeli susret. Takve pojave jednostavno morate ignorirati i nastojati s maksimalno koncentrirati" - izjavio je Karlović, 4. nositelj turnira. Za ulazak u polufinale igrat će protiv 7. nositelja, Talijana Andreasa Seppija.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više