Australian Open

Karlović bio na pragu senzacije pa ispao s Australian Opena

Foto: EPA

IVO KARLOVIĆ imao je set prednosti i set-loptu u tie-breaku drugog seta, ali je na kraju izgubio od Gaela Monfilsa. Deseti tenisač svijeta slavio je protiv 40-godišnjeg Hrvata s 4:6, 7:6(8), 6:4, 7:5.

Već u prvom gemu Karlović je stigao do breaka. Osvojio je prva tri poena u meču, Francuz sljedeća dva, a zatim je hrvatski tenisač iskoristio treću break-loptu. Spašenom break-loptom u četvrtom gemu stigao je do prvog seta.

U drugom setu je Monfils propustio još dvije break-lopte pa je set otišao u napeti tie-break. Tamo je Karlović spasio dvije set-lopte i propustio jednu koju je Monfils spasio forhendom na samu crtu. Treću set-loptu Francuz je iskoristio sjajnom forhend dijagonalom nakon Karlovićeva napada i izlaska na mrežu.

Preostala dva seta bila su gotovo identična. Karlović nije mogao do breaka, a Monfils je dočekao dva servis gema u kojima hrvatskog tenisača nije slušao servis. 

Karlović je meč završio sa 17 aseva, 12 više od suparnika koji će u trećem kolu igrati protiv Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Porazom Karlovića Hrvatska je u muškoj konkurenciji ostala samo na Marinu Čiliću.

Pročitajte više