Karlović preslab za Andrejeva u Beogradu

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović nije uspio preskočiti drugu prepreku na ATP turniru u Beogradu (zemljana podloga). Pobijedio ga je Rus Igor Andrejev 6:4, 7:5.

Bio je to njihov treći meč u karijeri i prva pobjeda trenutačno 50. igrača na ATP ljestvici. No, treba reći da je bio ovo i njihov premijerni ogled na zemljanoj podlozi gdje se Andrejev ipak osjeća daleko ugodnije.

Meč je trajao jedan sat i 27 minuta te za to vrijeme Karlović nije došao do niti jedne break-prilike. Na drugoj je strani Andrejev dva puta oduzimao najjači Karlovićev udarac (servis) i tako relativno lagano ostvario pobjedu.

Karlović je u prvom setu pokleknuo pri 1:1 rezultatu, a u drugom na samom kraju seta, odnosno meča. Unatoč 30:15 Andrejev je kod 5:5 osvojio tri poena zaredom (sva tri puta je Karlović bio pri drugom servisu) te je time Rus trasirao put prema idućem kolu.

Karlović se dobro držao nakon što bi pogodio prvi servis (32 osvojena poena od 39), ali na svom drugom servisu je bio laka meta (samo 13 osvojenih poena od 31 ukupno).

ATP Beograd, 2. kolo:

Andrejev - Karlović (5) 6:4, 7:5

Pročitajte više