Karlović: Sada dobro jedem pa nema problema s petim setom!

"POČEO sam odlično, dobio sam prvi set dosta lagano, no on je dignuo nivo igre. Ja sam u tim trenucima pao i izgubio drugi i treći set. Kasnije sam se uspio vratiti ranom breaku koji mi je dao poticaj i samopouzdanje da nastavim dalje", analizirao je svoju pobjedu protiv Lapenttija Ivo Karlović.

> Karlović preokrenuo protiv Lapenttija: "Probudio sam se u četvrtom setu i proigrao"

Kada smo mu spomenuli odličnu statistiku Ekvadorca u petom setu, Ivo se našalio...

"Nisam znao za njegovu statistiku i nisam razmišljao. Vratio sam se tek iz Amerike pa dok sam se malo naviknuo na vremensku razliku. Taman sam se probudio u četvrtom setu i proigrao. Do kraja je onda bilo lakše", našalio se naš tenisač i dodao - ipak malo ozbiljnije objašnjenje.

"Prije nisam razmišljao uopće o unosu energije u organizam tokom meča, a pošto sam visok i težak, dogodilo se da sam u petim setovima ostajao bez energije. Bitno je da unosim energiju na početku meča."

Sutra slijede parovi...

"Osjećam se dobro, a parovi ne iziskuju toliko potrošnje energije. Nadam se da ću moći izdržati i taj meč bez problema", objašnjava Karlo i dodaje:

"Atmosfera je odlična, a navijači su dobro pripremljeni."

Lapentti: Kada igrate protiv Karlovića, imate samo jednu ili dvije prilike

"Osjećao sam da igram dobar tenis. Znao sada da se moram pouzdati u svoj servis i da trebam tražiti jednu ili dvije prilike na njegov početni udarac. No, on me brejknuo na početku četvrtog i petog seta i kasnije je bilo teško se vratiti. On je odlično servirao sa velikim postotkom servisa. Sve se odlučilo u jednom ili dva poena, no na to sam bio spreman. Inače sam se osjećao jako dobro na terenu", rekao je prvi ekvadorski reket Nicolas Lapentti.

Ekvadorac je otkrio koja je njegova tajna odlične statistike u pet setova - barem je bila do danas...

"Ja sam borac i uvijek sam vio vrlo dobro fizički pripremljen. Nekada su se moji protivnici umarali, a ja bih nastavio istim tempom. I mentalni dio je vrlo bitan. U odlučujućim sam poenima vrlo fokusiran i miran. Danas nije bilo lako igrati s Ivom. Odlično servira i sve se svodi na par prilika. Rijeko imaš priliku izmijeniti koji udarac kada igraš protiv Karlovića", objasnio je Lapentti.

Na pitanje je li se nešto promijenio od kada je zadnji ( i jedini) puta igrao protiv našeg tenisača, Ekvadorac je odgovorio:

"Ivo igra slično kao i tada, no smatram da je malo popravio forehand i da bolje servira. Dobro me probijao na mreži i misli da je sveukupno prikazao odličan tenis."

Upravo je Davis cup i povratak Ekvadora u Svjetsku skupinu razlog zbog kojeg danas 34-godišnjak i dalje igra tenis...

"Nisam imao motivacije i smatrao sam da bih trebao prestati igrati. Tako sam se osjećao na kraju prošle godine. No, povratak Ekvadora u Svjetsku grupu mi je dao novu energiju. Sada se osjećam dobro i spreman sam. Probat ću odigrati cijelu godinu i vidjeti što će biti na kraju", zaključuje prvi ekvadorski reket.

Pročitajte više