TRANSFERI

Kicker: Bayern traži klub za Hrvata. Postoji jedan uvjet

Foto: Profimedia

BAYERN traži rješenje za 18-godišnjeg napadača Gabriela Vidovića, piše Kicker. Aktualni njemački prvak rado bi mladom hrvatskom igraču dao veću minutažu, no pokraj Sadija Manea, Leroya Sanea, Thomasa Mullera i Sergea Gnabryja, nema mjesta u vrhu napada prve momčadi.

Stoga razmišljaju o posudbi, no postoji jedan uvjet - Vidović može otići samo u klub unutar Bundeslige, napominje Kicker. Trener Bavaraca Julian Nagelsmann koristio je Vidovića tijekom ljetnih priprema te ga posebno pohvalio nakon utakmice s američkim DC Unitedom, rekavši kako se radi o sjajnom igraču koji raste iz dana u dan.

Vidović je već upisao tri službena nastupa za Bayern u njemačkom prvenstvu, dok je u 30 utakmica za rezervnu momčad u Regionalnoj ligi zabio 21 gol i asistirao sedam puta. Za U-21 hrvatsku reprezentaciju odradio je četiri nastupa.

Jedan od najslabije plaćenih igrača Bayerna

Dodajmo da su nedavno objavljeni iznosi plaća igrača Bayerna. Samo petorica zarađuju manje od pet milijuna eura po sezoni, a dvojica najslabije plaćenih su Hrvati. Josip Stanišić, 22-godišnji hrvatski reprezentativac, zarađuje dva milijuna eura, a četiri godine mlađi Vidović milijun eura.

 

Pročitajte više