Kiel slomio Veszprem, Duvnjaku ugovor do 2020.

Foto: Getty Images / Guliver image 

U DVOBOJU 10. kola A skupine Lige prvaka rukometaši Kiela pobijedili su Veszprem 25:24 bez pomoći Domagoja Duvnjaka. On je odrađivao kaznu zbog crvenog kartona u prošlom kolu. Ipak se našao u njemačkim vijestima jer je produžio ugovor do 2020. godine.

"Kiel je bio moj odabir. Imamo sjajnu momčad i vjerujem kako ćemo zajedno osvojiti mnogo trofeja," poručio je Duvnjak.

Kiel je do pobjede protiv Veszprema stigao golom Dominika Kleina sedam sekundi prije kraja susreta, a zanimljivo - bilo je to jedino vodstvo njemačkog sastava u drugom poluvremenu.

Mađari su vodili veći dio susreta, a u prvom poluvremenu imali i četiri gola prednosti (1:7), no Kiel je bio uporan. U drugom poluvremenu Veszprem je devet puta bio u prednosti, no nije izdržao.

Kiel su do pobjede predvodili Marko Vujin s osam golova, te Christian Dissinger sa šest pogodaka. Kod Mađara najefikasniji su bili Laszlo Nagy sa šest, te Andreas Nilsson sa pet golova. Renato Sulić je dodao dva gola.

U drugom nedjeljnom dvoboju PSG je u Parizu pobijedio Celje Pivovarnu Laško 32-27, a hrvatski rukometaš Igor Vori zabio je jedan pogodak za francuski sastav. PSG su do osme pobjede predvodili Mikkel Hansen sa devet, Daniel Narcisee sa sedam, te Nikola Karabatić sa šest golova. U redovima slovenskog sastava najefikasniji su bili Blaž Janc s pet i Žiga Mlakar sa četiri gola.

PPD Zagreb je u subotu odigrao 23:23 u Poljskoj protiv Wisle Plock u odličnoj, borbenoj utakmici. Rukometna priča dana svakako je pobjeda Kielcea u Barceloni.

Na ljestvici vodi PSG sa 16 bodova, Veszprem je drugi s bodom manje, a na trećem mjestu je Flensburg-Handewitt sa 14 bodova. Kiel na četvrto mjestu ima 11 bodova, PPD Zagreb je peti s devet bodova, a zatim slijede Wisla Plock (8), Celje PL (3) i Bešiktapš (2).

Pročitajte više