KIELCE ZABIJA NAJLJEPŠE GOLOVE NA SVIJETU Pogledajte još jedno čudo poljskog velikana

Foto: Screenshot Instragram

KAD su prije dvije godine osvojili Ligu prvaka, rukometaši Kielcea napravili su pravu senzaciju. Za one koji ne poznaju dobro prilike u europskom rukometu - poljski prvak već dugi niz godina jedan je od najjačih klubova na svijetu, klub za koji igra Manuel Štrlek i jedan od najorganiziranijih klubova na Starom kontinentu pa rezultati koje postižu posljednjih godina nisu slučajnost.
 

Ove sezone Kielce je zaustavljeno u četvrtfinalu Lige prvaka. U oba susreta bolji je bio pariški dream team, no Poljaci već sljedeće godine planiraju rekonstrukciju momčadi i novi napad na europski tron. Za one koji ne znaju, u Kielceu igraju Manuel Štrlek, Marko Mamić i Filip Ivić. Od sljedeće sezone Štrlek će nositi dres mađarskog velikana Veszprema, ali dolazi im iz Vardara Luka Cindrić.
 
Naslovi i trofeji u Poljskoj normalna su stvar, tamo Kielce nema pravog rivala, tako da je Liga prvaka jedino natjecanje za koje se posebno spremaju. Ove sezone nisu uspjeli, ali može ih tješiti da su momčad koja bez dvojbe postiže najljepše golove u svijetu vrhunskog rukometa.
 
Prije dva mjeseca rukometaši Kielca izveli su akciju koja je postala hit na društvenim mrežama. U sklopu 24 kola poljskog prvenstva Kielce je igralo protiv Spojnije Gdynije. Bila je to igra mačke i miša i prvak je razbio nedoraslog rivala s 46:27. Rukometaši poljskog prvaka doslovno su se poigravali sa slabašnim protivnicima, a jedna akcija sve rukometne fanove ostavila je bez teksta.
 
Štrlek, Bombač i Janc složili su akciju za trostruki cepelin. Dean Bombač je prvo proigrao na lijevo krilo do našeg Manuela Štrleka koji je loptu proslijedio Blažu Jancu, a desno krilo slovenske reprezentacije ponovno je vratilo do svog sunarodnjaka Bombača i začetnika akcije koji je bez problema pogodio mrežu zbunjenog golmana gostiju. 
 

Prije dvadesetak dana PSG je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka razbio Poljake u njihovoj dvorani s 34:28, ali potez utakmice, ali i cijelog kola, pripao je igraču Kielcea Deanu Bombaču, koji je zabio rijetko viđen gol. I to kome? Najvećem golmanu svih vremena, Titiju Omeyeru.
 
U devetoj minuti utakmice rukometaši Kielcea napravili su duplo križanje, a lopta je došla do Bombača koji je fantastičnim potezom prevario obranu i najboljeg vratara u povijesti, legendarnog Omeyera.
 

Prije dva dana novo čudo u režiji rukometaša Kielcea. Prvak je u poljskom prvenstvu razbio momčad Kalisza s 43:22, a genijalan potez izveli su Alex Dušebajev i Darko Đukić. Dušebajev je bio na poziciji srednjeg, vidio je na desnom krilu Đukića, bacio mu je loptu i krenuo je prema naprijed. Đukić je odbojkaškim potezom odbio loptu Alexu, a sin slavnog Talanta savršeni je cepelin zaključio prekrasnim golom.
 

Pročitajte više