King Mo: Cro Cop je bio pametan, već sutra bih se opet borio s njim

Foto: Getty Images/Guliver Image

SAMO dva tjedna nakon borbe sa Satoshijem Ishijem u Dublinu, Muhammed “King Mo” Lawal je odletio u Japan kako bi zamijenio Wanderelija Silvu i obračunao se s Mirkom Filipovićem u četvrtfinalu Rizinovog turnira. Cro Cop je Moa zaustavio tehničkim nokautom i u konačnici osvojio Grand Prix, ali Amerikancu nije žao što je uskočio u zadnji čas i suočio se s hrvatskim borcem.

"Kad je vrijeme za borbu, jet lag, nema izgovora čovječe”, rekao je Lawal za MMA Junkie Radio. “Znao sam u što se upuštam. Odlučio sam to napraviti. "Htio sam se boriti baš s Cro Copom. Mislim da su u jednom trenutku htjeli ponovno izvlačiti parove, a ja sam mislio,’Ne, želim se boriti s Cro Copom. Zašto ne? Ovako zarađujem i želim doći i nokautirati ga. Htio sam ga nokautirati, ali umjesto toga on je sredio mene".

Lawal smatra da je mogao izboriti pobjedu, ali je napravio veliku taktičku pogrešku.

"Mjesec i pol dana sam trenirao za Ishija i radio sam na izbjegavanju klinča…Proveo sam previše vremena razdvajajući se iz klinča i onda kad sam se borio s Mirkom sam raskinuo klinč kad sam zapravo trebao ići u klinč. To je bila moja pogreška. Trebao sam se prilagoditi na licu mjesta. Ja sam profesionalac, sad sam veteran tako da sam trebao to znati. I druga stvar, nisam znao da su konopi tako čvrsti. Jer kad sam ja išao u rušenje Cro Cop bi iskoristio silu da se odbije od konope i zavuče ruke da me podigne i pogura unatrag. Dakle, on je bio pametan, imao je i dobru taktiku, ali ja sam trebao pobijediti".

No King Mo ne žali za ničim i obračunao bi se s Cro Copom ponovno jer jednostavno voli izazove.

"Kvragu da, borio bih se s njim sutra…Ovo je san. Svaki put kad radite nešto u čemu uživate i još vas plaćaju, to je san. To je američki san. Stoga da, borio bih se s Cro Copom svaki dan u tjednu da mogu. Ja sam borac, to nam je posao".

Pročitajte više