Kiro Lazarov najavljuje velike europske rezultate: S Balićem je lako igrati jer on je najbolji

28-GODIŠNJI reprezentativac Kiro Lazarov, jedan od najboljih igrača Zagreba CO dao je intervju za službene stranice rukometne Lige prvaka u kojem je progovorio o ovosezonskim ambicijama kluba.

"Očekivao sam podbačaj protiv Lowena jer nismo bili sasvim koncentrirani na igru", osvrnuo se Lazarov na neočekivani remi Zagreba u prvoj europskoj utakmici sezone. "Na nama je bio pritisak od samog početka sezone jer mnogi govore kako Zagreb ove godine ima "dream team", da smo najbolji i da moramo osvojiti Ligu prvaka. Zbog toga u prvoj utakmici i nismo uspjeli doći do pobjede. No, bolje da se to dogodilo na početku sezone nego kasnije", kaže Lazarov, te priča kako je bio ogorčen utakmicom u kojoj je zabio 11 golova, a osvojio samo jedan bod. "Sjajno su igrali i Balić, Škof i Duvnjak, ali ipak nismo pobijedili. Čudan osjećaj".

Lako je igrati s najboljima

Iduću utakmicu Zagreb će odigrati u gostima kod Szegeda, a Lazarov kaže da točno zna kako njegovi suigrači i on moraju odigrati tu utakmicu koja je važna da bi Zagrebaši zadržali korak s Lowenom, ali i zbog samopouzdanja. "Momčad koja može pobijediti u Szegedu će sigurno igrati finale Lige prvaka", smatra Lazarov.

Ponajbolji igrač Zagreba progovorio je i o svom odnosu s Ivanom Balićem. Po mnogima najbolji rukometaš svijeta daleko je najjače Zagrebovo ovosezonsko pojačanje. "Svi me pitaju kako se slažem s Balićem, a ja se na to pitanje svaki put samo nasmiješim. Svi mi znamo tko je Ivano Balić. Lako je igrati s najboljim, puno je teže igrati s nekim tko nije tako dobar", kaže Lazarov.

Zagreb nije među favoritima za osvajanje naslova

Lazarov očekuje da će Zagreb proći skupinu Lige prvaka "jer će se poboljšavati iz utakmice u utakmicu", a u četvrtfinalu je sve moguće. "Uvjeren sam da ćemo se ravnopravno boriti s najboljim europskim ekipama", rekao je Lazarov, ali Zagreb ipak nije uvrstio među favorite za osvajanje naslova. "Kiel, Ciudad Real, Barcelona i Hamburg su favoriti za osvajanje Lige prvaka".

Iako kaže da je u Zagrebu jako zadovoljan, Lazarov priznaje da njegova budućnost u klubu ovisi prije svega o rezultatima, te dodaje kako postoje još neki klubovi u kojima bi se volio okušati. "Volio bih igrati u Bundesligi jednog dana, a dječački mi je san bio igrati za Barcelonu. Vidjet ćemo, zasad sam sretan u Zagrebu i nadam sa velikim rezultatima ove godine", podvukao je Lazarov.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više