Klasnić: Čeka nas teška zadaća

IVAN KLASNIĆ, jedan od najučinkovitijih Werderovih napadača dobro poznaje "bundes-Bugare", Berbatova i Martina Petrova, te smatra da Hrvatsku u Sofiji čeka težak zadatak.

"Prvom se ne smije dati prostor za udarac, a drugom ni za udarac, ni za centaršut." - komentirao je Klasnić u razgovoru za Jutarnji list.

"Petrov je ostavio sjajnu sezonu iza sebe. Statistika uostalom sve govori: zabio je 12 pogodaka, asistirao čak 14 puta, te je uz Hleba i Makaaya najbolji asistent Bundeslige. Oni njegovi oštri centaršutevi prava su napast za obranu, opasan je i u igri iz drugog plana. Naprosto, ne smijemo mu dati prostora da se razmaše, taj ne oprašta." - dodao je "Killer-Klasnić".

"Velika je šteta što smo jesenas u Maksimiru propustili onih 2:0, danas bismo imali malo komotniju situaciju. Tada su nam iz tri šanse zabili dva pogotka, popustila nam je koncentracija u završnici. U subotu ne smije biti tako, do kraja susreta moramo biti budni. Čeka nas teška zadaća." - rekao je Klasnić novinarima Sportskih novosti.

O najavama izbornika Kranjčara kako će udarni napadački dvojac biti Dado Pršo i Ivica Olić, Klasnić ne razmišlja previše.

"Neću reći ništa novo ustvrdim li kako je izbornik taj koji odlučuje o tome tko će igrati. Meni je najvažnije da sam fizički OK, nakon ozljede pokosnice zbog koje sam pauzirao. Već desetak dana sam u punom ritmu." - kazao je Ivan.

Što se tiče klupskih obaveza, Klasnić ima ugovor s Werderom na još dvije godine, pa je s te strane potpuno miran.

U prošloj sezoni zabio je deset prvenstvenih pogodaka te je osam puta asistirao. To je nešto lošija statistika nego što je imao lani, no zadovoljan je, jer mu se opet smiješi Liga prvaka.

U utakmici s Bugarima očekuje veliki pritisak s tribina i kaže kako bi s bodom bio prezadovoljan.

"Bod bi bio dobar, a pobjeda fantastična! Značilo bi to potvrdu vize za SP nagodinu u Njemačkoj." - zaključio je Klasnić.

Pročitajte više