Klasnić: Golovi na Euru za mene su bili poput sna

IVAN KLASNIĆ je u posljednjim trenucima prijelaznog roka francuski Nantes zamijenio engleskim Boltonom. Nakon dvije utakmice u Premier ligi, hrvatski je nogometaš dao intervju za klupsku web-stranicu.

S klupskom je medijskom službom podijelio prve dojmove o novoj ligi i novom poslodavcu.

"Svi su ovdje koncentrirani isključivo na nogomet i pobjeđivanje, nadam se da ću i ja svojim golovima pridonijeti tome. I prije nego što sam potpisao, bio sam impresioniran onime što sam vidio ovdje, posebno terenima za treninge koji su u vrlo dobrom stanju. Stadion je odličan, a svi u klubu su pozitivni. Sunce je sjalo tijekom mog prvog dana ovdje, a pobijedili smo i Portsmouth u mojoj premijernoj utakmici, tako da mi je tjedan bio vrlo dobar", započeo je Klasnić.

"Treninzi su bili dobri, svi su bili sretni i imali osmjehe na licima i to nam je pomoglo da napravimo dobar posao protiv Portsmoutha. Premda nismo igrali dobro u toj utakmici, rezultat je najvažniji i mislim da možemo pobijediti u još mnogo utakmica. Dobra smo momčad i definitivno imamo kvalitetu."

"Prošli sam tjedan imao dosta posla, morao sam se vratiti i u Francusku na dva dana. Ali mislim da ću se u sljedećim tjednima moći potpuno opustiti nakon što nađem vlastiti stan i preselim obitelj u Englesku. To su vrlo važne stvari jer ako si sretan, možeš dobro obavljati svoj posao."

Progovorio je potom hrvatski reprezentativac i o lanjskom nastupu na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, gdje je s dva pogotka bio najbolji strijelac naše vrste.

"Važno je kada dobiješ šansu igrati najbolje što možeš, a mislim da mi je to na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu uspjelo. Ako pogledate koliko sam minuta igrao, vjerujem da sam obavio vrlo dobar posao jer sam postigao gol protiv Poljske, a protiv Turske sam ušao kao zamjena i bio strijelac u 119. minuti. Bilo je razočaravajuće ispasti nakon penala, ali za mene je sve to bilo nevjerojatno iskustvo, posebno nakon problema koje sam imao s bubrezima. Vratiti se i postizati golove na tako velikom natjecanju je bilo ispunjenje snova.

Dakako, morao je Klasnić progovoriti i o dvostrukoj transplantaciji bubrega koju je obavio.

"Važno mi je u životu dobiti sve bitke, a ta s bubregom je bila najveća od svih. Ponosan sam što sam se vratio nogometu i želim biti primjer ljudima i djeci koja imaju sličan problem. Kad sam bio mlađi mislio sam da je nogomet jedina bitna stvar, ali sada mi je najvažnija obitelj i moj život . To je stvarno bila teška godina, ali mi je obitelj pomogla da prođem kroz sve. Ponosan sam na suprugu i kćer što su mi pružile toliko podrške. Moje je dijete bilo staro mjesec dana kad sam bio na prvoj operaciji i to mi je dalo šansu da je vidim i provedem svaki dan s njom tijekom prve godine odrastanja. U isto sam se vrijeme ipak pitao i “zašto ja?”, ali naučio sam to prihvatiti i znao sam da sam jači i da ću pobijediti u toj borbi."

Za kraj je Boltonov napadač usporedio i sve lige u kojima je dosad igrao.

"U Francuskoj su svi koncentrirani na obranu, tamo je bolje odigrati 0:0 nego 3:3. U Njemačkoj je fokus na postizanju golova do zadnje sekunde utakmice, tamo je mentalitet puno više napadački. Vjerujem da će tako biti i u Premier ligi. Ali, u Engleskoj je nogomet i puno snažniji, brži i zato vjerujem da sam pravi igrač za Bolton. Moj je posao postizanje golova i to namjeravam raditi."

Pročitajte više