TRANSFERI

Klinac koji je odbio Mamića danas se pridružio svom novom klubu

Foto: Instagram

BEŠIKTAŠ je na svim svojim profilima na društvenim mrežama objavio fotografiju igrača koji su se pojavili na pripremama kluba, a među njima nalazi se i lice Ajdina Hasića. 

Hasić je bivši nogometaš Dinama koji je klub napustio raskidom ugovora oko kojeg su se vodile polemike, a o svemu je na kraju morao odlučivati i DORH. 

TURSKI novinar tamošnje televizije Trt Spor Fırat Günayer ranije ovog ljeta izvijestio je putem Twittera kako će bivši Dinamov igrač Ajdin Hasić u listopadu službeno postati novi igrač Bešiktaša, kada napuni 18 godina kako klub ne bi ušao u probleme oko potpisivanja maloljetnika.

Čudne okolnosti raskida ugovora

Podsjetimo, Ajdin Hasić bio je jedan od najvećih Dinamovih talenata. U listopadu prošle godine je, prema informacijama s Maksimira, klub igraču ponudio produljenje ugovora.

Budući da je Ajdin Hasić maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz Bosne i Hercegovine ne bi trebao zbog dva potpisa putovati u Zagreb, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora - prvi o raskidu aktualnog i drugi, novi ugovor. Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir. Spomenutim potezom Ajdin Hasić postao je slobodan igrač. 

O slučaju odlučivao DORH

Dinamo je potom prijavio Hasićeve roditelje DORH-u jer je smatrao da su prevarili klub, ali prijava je na kraju odbačena. Prema njihovom objašnjenju, nije postojao nikakav dogovor u novom ugovoru te je Dinamo s Hasićem valjano i zakonito raskinuo postojeći ugovor.

Iako to nije bio naveden kao službeni razlog, nakon neviđenog propusta Tomislav Svetina je smijenjen s mjesta dopredsjednika kluba i člana Uprave.

Zdravko Mamić, Dinamov savjetnik koji je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, pokušao je vratiti Hasića. Iz Međugorja, gdje je pronašao spas od hrvatskog pravosuđa, otputovao je u Banoviće kako bi stupio u kontakt s obitelji Hasić. Vratio se neobavljena posla.

Pročitajte više