Klopp: Klubovi u Premier ligi su jači od Zvezde, ali...

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL u utorak od 21 sat na Anfieldu protiv Napolija igra izravan dvoboj za plasman u osminu finala Lige prvaka. Napolitancima je dovoljno da ne izgube ili da izgube 2:1, 3:2, 4:3... S druge strane, Redse dalje vode samo pobjede 1:0, 2:0 ili više.

Dejan Lovren i društvo izgubili su na posljednja četiri gostovanja u Ligi prvaka, uz poraz u finalu od Reala, ali sada igraju pred svojim navijačima i žele se plasirati dalje. Ako ne uspiju, najviše će ih koštati poraz od Zvezde u Beogradu...

"Bili smo puni samopouzdanja i prije drugih utakmica, prije Napolija, a posebno prije utakmice u Beogradu, pa nam to nije pomoglo. Napoli je napravio odličan posao s Mauriziom Sarrijem, a to nastavljaju i nakon njega jer su angažirali iskusnog Ancelottija. Također, ako kažem da smo izgubili zbog toga što je Liga prvaka kvalitetno natjecanje, to bi bilo samo pola istine. Mislim da u Premier ligi ima klubova koji su jači, uz dužno poštovanje, od Crvene zvezde, ali su oni postigli dva gola te večeri, posve zasluženo, i mi smo izgubili", poručuje Jürgen Klopp, koji je dobio i svoj mural.

Liverpool je u ponešto sličnoj situaciji bio i 2004. kada je u posljednjem kolu morao pobijediti Olympiakos s dva razlike, a nakon što je čak i gubio uspio je preokrenuti na 3:1 i kasnije u Istanbulu osvojiti Ligu prvaka u povijesnoj utakmici s Milanom.

"Moramo biti sretni zbog šanse koju još uvijek imamo, a kada vam netko ponudi šansu, morate to iskoristiti. Pa i Zvezda je igrala drugačiju ulogu nego što je velika većina gledatelja očekivala. Takva je grupa, imamo šansu proći i napravit ćemo sve da to i ostvarimo", zaključuje Klopp, čija momčad nije izgubila u posljednjih deset susreta na Anfieldu, uz sedam pobjeda i tri remija. 

Pročitajte više