liga prvaka

Klopp: Nisam vidio što se dogodilo, a onda sam taj gol pogledao 500 tisuća puta

JÜRGEN KLOPP izabran je za najboljeg svjetskog trenera u izboru FIFA-e na ceremoniji koja se preksinoć održala u Milanu. Slavni Nijemac nagradu je odnio u konkurenciji trenera Tottenhama Mauricija Pochettina i Peppa Guardiole.

Klopp je u kolumni za The Player's Tribune otkrio da je jedan gol u njegovoj karijeri posebno bitan i da ga je kasnije pogledao, kako kaže, 500 tisuća puta.

Uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka prošle sezone na Anfieldu su igrali Liverpool i Barcelona. Katalonci su na Anfield došli samo odraditi stvar jer su donijeli zalihu od 3:0.

Redsi su bili desetkovani neigranjem dvije trećine napadačkog trozupca (Salah, Firmino) i hendikepirani ogromnim zaostatkom iz prvog meča, no unatoč svim prognozama i očekivanjima, izborili su finale Lige prvaka.

Možda i najveći preokret u povijesti Lige prvaka

Bila je to čudesna, fantastična, nezaboravna utakmica na potpuno deliričnom Anfieldu, jedna od onih koje se pamte cijeli život. Za to su zaslužni strijelci, Liverpoolovi heroji iz debele sjene koji ne bi ni igrali od početka da Firmino (Origi) nije bio ozlijeđen niti bi ušli na poluvremenu da se Robertson (Wijnaldum) nije ozlijedio, ali najviše zasluge išle su golmanu Alissonu Beckeru.

Ključni trenutak utakmice dogodio se deset minuta prije kraja. Liverpool je imao 3:0, imao je produžetak, ali Redsi su na valovima euforije s tribina tražili i četvrti gol. I dobili su ga. Bio je to klasični nokaut.

Nevjerojatna nonšalancija igrača Barcelone koji su samo stajali i gledali dok je Alexander-Arnold izvodio korner, a Origi s peterca nesmetano zakucavao u mrežu primjereno je kažnjena - ostankom bez finala Lige prvaka u kojem su naprosto morali biti.

Klopp nije ni vidio posljednji gol za finale 

Klopp je otkrio da nije vidio korner nakon kojeg je Liverpool zabio četvrti gol i izborio finale.

''Nažalost, najnevjerojatniji trenutak u povijesti Lige prvaka ja zapravo nisam vidio. Možda je to dobra metafora za život nogometnog trenera, ne znam. Ali propustio sam taj trenutak genijalnosti Trenta Alexander-Arnolda'', otkrio je Klopp pa dodao:

''Vidio sam da lopta ide u korner i da Trent kreće to izvesti te da za njim ide Shaqiri. No tada sam okrenuo leđa jer smo spremali zamjenu. Pričao sam s pomoćnikom i čuo samo buku. Okrenuo sam se i vidio da lopta ide u gol. Okrenuo sam se prema klupi, pogledao Bena Woodburna, a on je rekao: 'Što se upravo dogodilo?' Ja sam rekao: 'Nemam pojma''', priča Klopp pa nastavlja:

''Anfield je eksplodirao - totalna ludnica. Jedva sam čuo asistenta, a on je vikao: 'Hoćemo li napraviti zamjenu?' Nikad neću zaboraviti tu njegovu rečenicu. Možete li zamisliti, trener sam 18 godina, milijuni sati gledanja ove igre su bili iza mene, a propustio sam drzak trenutak kakav se nikad nije dogodio na nogometnom terenu. Od te noći gol Divocka sam pogledao vjerojatno 500 tisuća puta.''

Pročitajte više