Klopp do petka preuzima Liverpool, Rodgersu 5 milijuna funti otpremnine

Foto: Guliver Images/Getty Images

PREGOVORI Jurgena Kloppa (48) i vodstva Redsa napreduju i čini se kako će Nijemac preuzeti novi klub puno prije prve utakmice nakon smjene dosadašnjeg trenera, koju Liverpool 17. listopada igra kod Tottenhama.
 
"Nevjerojatna razočaranost" Brendana Rodgersa (42) košaricom koju je dobio od američkih vlasnika kluba nakon tri i pol godine u Liverpoolu i još jednog očajnog ulasku u sezonu, mogla bi donekle splasnuti nakon što sjevernoirski trener dobije raskošnu otpremninu od oko 5 milijuna funti.
 
Milijuni Fenway Sports Groupa smiješe se i Kloppu, kojeg na preuzimanje Liverpoola nagovara Dietmar Hamann, njegov sunarodnjak omiljen na Anfieldu. Kloppo je Didija detaljno ispitivao o klubu, gradu i navijačima, među koje mu je izgledna selidba.
 
Stefan Effenberg, još jedan slavni njemački veznjak i Kloppov bliski prijatelj, također za BBC potvrđuje kako je bivši trener Borussije blizu preuzimanja Liverpoola, a evo i zašto:
 
"Nedavno mi je povjerio kako je spreman za preuzimanje momčadi koja nije na najvišoj razini, kako bi je pokrenuo i sagradio, stvorio nešto." otkriva Effenberg i pita se: "To bi mogao biti Liverpool, zar ne?"
 
Kloppa bi Kopu privukao ugođaj na koju je navikao na Westfalenu: "Liverpool se ponosi stadionom i navijačima kakve ima malo tko na svijetu, a isto je i s Borussijom. Navijači su slijepo odani klubu i to je ono što Jurgen želi i treba."
 
Vlasnici Liverpoola žele i trebaju trenera koji neće samo, poput Rodgersa, kukati kako je ostao bez Gerrarda, Carraghera, Suareza i Sterlinga, nego koji će iz momčadi u koju je tijekom Rodgersove vladavine ulupano 300 milijuna funti, izvući puno više od onog što je napravila ove sezone, a to su četiri pobjede iz 11 utakmica, sredina tablice u Premier League, dva remija u skupini Europa Lige i prolazak u Liga kupu domaćom pobjedom na penale protiv četvrtoligaša.

Pročitajte više