Monfils pobijedio Karlovića i prestigao Federera u borbi za London

Foto: Hina

NAKON što je prošlog tjedna jedini brejknuo Ivu Karlovića, u 22. gemu finalnog sraza ATP turnira u Washingtonu, što ga je povelo do preokreta i titule, francuski tenisač Gael Monfils je za debitantski naslov iz serije 500 nagrađen i usponom na ATP-ovoj ljestvici Utrke za London.

Osebujni Francuz je, naime, prestigao magičnog Rogera Federera, koji je sada na 10. mjestu ljestvice koja vodi najbolju osmorku na završni turnir sezone u Londonu. Monfils je time istaknuo kandidaturu da bi prvi put u karijeri mogao izboriti veliki turnir, što potvrđuje i minorni zaostatak za osmoplasiranim Berdychom.

Monfils, k tome, zbog zdravstvenih problema nije igrao na Roland Garrosu, a vrijedne bodove je propustio i u Wimbledonu, gdje je poražen u prvom kolu. Posluži li ga zdravlje i ne bude li dosad tradicionalnih mušica u njegovoj igri, Francuz će biti opasan kandidat za sudjelovanje na konačnom ogledu najbolje osmorke u ovoj teniskoj godini.

Inače, još je 6 mjesta preostalo za londonsko finale. Vodeća dvije pozicije su u rukama Novaka Đokovića i Andyja Murrayja, koji ostatak društva promatraju s neuhvatljivih visina.

Najbolji hrvatski tenisač na dotičnoj ljestvici je Marin Čilić na 18. mjestu.

Pročitajte više