transferi

Kloppu propala najveća želja. Nijemci traže 40 milijuna eura u kešu

Foto: EPA-EFE

JURGEN KLOPP već je počeo slagati momčad za sljedeću sezonu.

Liverpoolu će se vratiti Virgil van Dijk i Joe Gomez, ali Klopp želi kupiti još jednog stopera koji bi igrao u paru s Nizozemcem. Kako piše The Times, najveća želja mu je Ibrahima Konate koji ima odštetnu klauzulu od 40 milijuna eura.

Nju je Liverpool spreman platiti i nadao se da će se uspjeti dogovoriti s Nijemcima da transfer isplati, kako je uobičajeno, u ratama. No, Leipzig je poručio da čitav iznos želi odjednom, što Englezima nikako ne odgovara.

Pandemija je jako pogodila klub iako je Liverpool u solidnoj financijskoj situaciji. No, ne može si priuštiti platiti toliki novac u kešu jer ima još niz obveza vezanih za druge transfere. Liverpool je Wolverhamptonu platio tek pet od 50 milijuna eura za Dioga Jotu, a ovog ljeta ga čeka isplata druge rate u iznosu od 14 milijuna eura.

Klopp je jako zainteresiran za 21-godišnjeg mladog francuskog reprezentativca koji je u Leipzig došao besplatno 2017. godine iz Sochauxa te vjeruje da će se uspjeti dogovoriti s Leipzigom oko isplate u ratama.

Propadne li Konate, Liverpoolova pričuvna opcija je otkup ugovora Ozana Kabaka od Schalkea. Mladi Turčin je u zimskom prijelaznom roku došao na posudbu uz opciju otkupa za 20 milijuna eura.

"Igrao je nevjerojatno. Ne smijemo zaboraviti da je riječ o iznimno mladom igraču koji već s 21 godinom ima jako puno iskustva", nahvalio ga je nedavno Klopp.

Pročitajte više