Knežević potpisao za Livorno

ČELNICI s Kantride odlučili su unovčiti talent svog jedinog reprezentativca, Darija Kneževića, koji će karijeru nastaviti u talijanskom Livornu. Nakon četiri godine vjernosti HNL-u, gdje je sakupio 84 nastupa, 24-godišnji stoper prvi puta u karijeri okušat će sreću u nekoj inozemnoj ligi.

Dario je s hrvatskom reprezentacijom debitirao upravo na stadionu Armando Picchi, gdje su se čelnici Livorna još jednom uvjerili u kvalitetu hrvatskog nogometaša.

Kako je prije nekoliko dana za Index kazao direktor Rijeke Marinko Koljanin, za Kneževića su u klub stizale brojne ino-ponude, a među najzvučnijm imenima bila je berlinska Hertha, ali i još jedan bundesligaš - HSV. Ponuda Talijana na kraju se pokazala najkonkretnijom te na Kantridi ne kriju zadovoljstvo transferom vrijednim 475 tisuća eura.

Najteže će svakako biti treneru Draganu Skočiću, koji je nedavno zabilježio i treći prvenstveni poraz, da bi sada ostao i bez najjače karike svoje obrane.

Novi Kneževićev klub lani je završio na devetom mjestu Serie A sa 49 bodova. No, za ulazak u udarnu postavu naš nogometaš morat će se itekako pomučiti, s obzirom da na mjestu desnog stopera trener raspolaže s Fabiom Galanteom, prinovom Simeoneom Pavanom, te Marcom Pfertzelom. Svi navedeni igrači uvelike su iskusniji od Kneževića, koji će, usput rečeno, biti jedan od najmlađih članova momčadi s prosječnom starosti od 28 godina.

Podsjetimo, Livorno je prije par dana poslao i ponudu vrijednu 600 tisuća eura za mladog Zagrebovog reprezentativca Marija Brkljaču, na što je predsjednik Medić tek odmahnuo rukom.

D.R.

Pročitajte više