Kobe Bryant ne trenira zbog ozljede gležnja

TRENINGE Los Angeles Lakersa, aktualnih prvaka NBA lige, tijekom četvrtka je propustio vjerojatno najbolji košarkaš današnjice, Kobe Bryant.

Razlog je ozljeda lijevog gležnja, kojeg je načeo prije tjedan dana u utakmici protiv Philadelphije, a ozljeda se pogoršala nakon posljednjeg ogleda protiv Charlotte (srijeda), kada ga je nagazio suigrač Lamar Odom.

Da li zbog toga, ili ne, no u tom ogledu protiv Charlotte je Bryant ubacio samo pet poena, makar je igrao 35 minuta. No, šut 2-12 je učinio svoje tom prilikom.

U sezoni gdje mu je napuknut prst šuterske ruke, te je imao i drugih zdravstvenih problema, bolovi u gležnju su samo nastavak tegoba za igrača koji je prošle godine s Lakersima osvojio četvrti NBA prsten.

Upitan je tako njegov nastup protiv Denvera na domaćem parketu u petak. U pitanju je repriza prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, a Lakersima je upravo taj suparnik ove sezone nanio najteži poraz. Pobijedio je Denver kao domaćin, 13. studenoga, sa čak 105-79.

Dvojben je nastup, isto tako, najboljeg igrača Denvera Carmela Anthonyja koji ima isti problem (lijevi gležanj). Ogled bi mogao tako biti lišen prvog i četvrtog strijelca trenutačno u NBA ligi. Anthony ubacuje prosječno 29.7 poena po utakmici, a Bryant 27.9.

Pročitajte više