La Liga

Koemanu prijeti 12 utakmica suspenzije zbog komentara na suđenje u El Clasicu

Foto: EPA

ODJEL za integritet Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) je proslijedio komentare trenera Barcelone Ronalda Koemana natjecateljskom odboru.

Radi se o komentarima koje je nizozemski trener uputio prema VAR tehnologiji i njenoj uporabi nakon poraza Barcelone u El Clasicu od Reala rezultatom 1:3.

Koemanu je najviše zasmetao penal za Real u 61. minuti

"Nadam se da će mi jednog dana netko objasniti kako VAR u Španjolskoj funkcionira. Već smo odigrali pet kola i nijedna odluka nije otišla u korist Barcelone, sve su bile protiv nas. Nismo dobili penal na Messiju protiv Seville ni dva prekršaja protiv Getafea od kojih je jedan po meni bio za crveni karton, a danas nam se dogodilo ovo. To je bilo moje pitanje sucu na kraju utakmice. Zašto rade samo protiv nas", rekao je Koeman.

Najspornija odluka suca Juana Martineza Munuere je ona iz 61. minute kada je dosudio kazneni udarac na Sergiju Ramosu nakon povlačenja Barceloninog stopera Lengleta.

Koemanu prijeti novčana kazna i čak 12 utakmica van terena

Ako natjecateljski odbor pronađe dokaze za otvaranje slučaja protiv Koemana, trener Barcelone bi mogao dobiti četiri do 12 utakmica kazne i novčanu kaznu od 3000 eura.

Slične su komentare na sudačke odluke imali trener i vratar Real Betisa Manuel Pellegrini i Joel Robles te trener Cadiza Alvaro Cervera, ali oni nisu kažnjeni niti je protiv njih pokrenut postupak.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više