DINAMO

Kolinda se oglasila o Mamićevom pismu o mafiji

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, Index, Epa

DINAMO je prije nekoliko dana poslao pismo Uredu predsjednika vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i Uredu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u kojem tvrdi da se u klubu plaše mafije. Oba ureda potvrdila su da su pismo primili. Plenković je rekao da je pismo vidio te da će ga poslati nadležnim institucijama da istraže navode u njemu.

>>> Dinamo u strahu od mafije i likvidacija pisao Kolindi i Plenkoviću

U pismu se između ostalog navodi da se Dinamo nalazi pod pritiscima pojedinih osoba ''koje su od strane nadležnih državnih tijela označeni kao nositelji organiziranog kriminala u Republici Hrvatskoj'' te da su se iste te osobe otvoreno angažirale da ''preuzmu upravljanje Dinamom''.

Na primljeno pismo reagirao je i Kolindin ured koji je u kratkom priopćenju istaknuo da će "zaprimljene podatke poslati na daljnje postupanje nadležnim državnim tijelima".

Prenosimo ga u cijelosti.

"Ured Predsjednice je zaprimio podnesak uprave GNK Dinamo, u kojemu se iznose tvrdnje o prijetnjama i pritiscima na vodstvo GNK Dinamo. Kako se radi o tvrdnjama koje upućuju na protuzakonito postupanje, Ured Predsjednice Republike, bez odlaganja, uputio je zaprimljene podatke na daljnje postupanje nadležnim državnim tijelima."

 

Pročitajte više