Kopiću prijeti ispadanje iz lige. Navijači ga zvali da izađe pred njih, ali je odbio

Foto: Screenshot/YouTube

BIVŠI trener Hajduka i Dinama Željko Kopić (46) nalazi se u jako lošoj situaciji. Početkom prošlog prosinca je preuzeo klupu rumunjskog velikana Dinama iz Bukurešta. Klub iz glavnog grada je 18 puta osvajao rumunjsko prvenstvo no posljednji put se to dogodilo 2007. godine, a prije dvije sezone klub je uspio ispasti iz lige. Prošle sezone su se ekspresno vratili, ali sada im ponovno prijeti ispadanje, što je razbjesnilo navijače.

Kopić je klupu preuzeo nakon što je završeno 17. kolo prvenstva, a u tom trenutku je Dinamo bio pretposljednji s deset osvojenih bodova. Za Kopića je ovo treći inozemni angažman u karijeri. Vodio je ciparski Pafos od 2018. do 2019. godine, a 2022. je radio u bugarskom Botevu iz Plovdiva. Godinu dana prije dolaska u Rumunjsku bio je bez kluba. Zagrebački Dinamo je vodio od prosinca 2021. do travnja 2022., a Hajduk od studenog 2017. do rujna 2018. godine.

Navijači ga zazivali da dođe pred njih nakon novog kiksa

Od dolaska na klupu Kopić je u 20 prvenstvenih utakmica upisao sedam pobjeda, četiri remija i devet poraza. Nakon 30. kola liga se podijelila na onu "za prvaka" i "za ostanak", a Dinamo je u jako teškoj situaciji. Do kraja imaju za odigrati samo dvije utakmice, a trenutno se nalaze u zoni koja vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak, s time da imaju isti broj bodova kao pretposljednja momčad i dva boda više od posljednje momčadi lige uz utakmicu više od oba protivnika. Zadnje dvije momčadi izravno ispadaju iz lige.

Nezadovoljstvo navijača je kulminiralo nakon što je Dinamo jučer pred svojim navijačima odigrao 1:1 protiv Voluntarija i sasvim se približio ispadanju iz lige. Gosti su u samoj završnici propustili dvije odlične prilike za pobjedu, a nakon utakmice su domaći navijači zasuli uvredama igrače, vičući im da su sramota te da će im polomiti noge ako ispadnu iz lige.

Domaćini su brzo pobjegli u svlačionicu, ali su ih nakon utakmice ispred stadiona i klupskog autobusa čekali ljutiti navijači. Pred njih je izašao 37-godišnji kapetan momčadi Razvan Patriche, a navijači su dozivali Kopića da dođe pred njih i objasni situaciju, no to se nije dogodilo.

 

Pročitajte više