Koren rastužio i Zidanea: Sretan pogodak za povijesnu pobjedu Slovenije!

Tekst: I.G.
Foto: Index

SLOVENIJA je prvi put u povijesti ostvarila pobjedu na velikom nogometnom natjecanju svladavši Alžir sa 1:0 pogotkom Korena u 79. minuti.

"Zaslužili smo pobjedu"

"Utakmica je odlučena na psihološkom planu. Moglo se vidjeti da su obje reprezentacije željele tri boda. Mišljenja sam da smo mi pritom bili bolji i do pobjede smo zasluženo došli.", komentirao je Matjaž Kek.

"Utakmicu smo počeli dobro organizirani i rekao bih da smo mi u prvom poluvremenu bili bolja momčad. U nastavku se u našim redovima osjetio umor. Golman? Nemam zamjerke. Pogreške se događaju, a na ovakvoj razini odmah i kažnjavaju. Protiv Engleske će nam biti još teže, u usporedbi s njima mi smo maleni", mišljenja je alžirski izbornik Rabah Saadane.

Od početka utakmice igralo se čvrsto, bez puno rizika i sa malo prilika na obje strane. Alžirci su čak bili opasniji u prvom dijelu kada je udarac Belhadja Handanović morao izbiti u korner. Prema kraju poluvremena Slovenci su sve više preuzimali iniijativu, a najbliže su bili Birsa i Kirm iz slobodnih udaraca u 21. i 22. minuti. U 42.minuti Koren je odlično pucao pod gredu, ali vatara Alžira dobro reagira.

Pročitajte više