Kosovo na korak do play-offa za Euro 2020.

Foto: Screenshot

KOSOVO je u 5. kolu D Lige nacija razbilo Maltu u gostima 5:0 i došlo na korak do osvajanja prvog mjesta u skupini.

Kosovari su slavili golovima Muriqija, Kolollija, Rashice i Avdijaja i za plasman u viši rang trebat će im još samo bod u utorak protiv izravnog konkurenta Azerbajdžana koji je s 2:0 bio bolji od Farskih otoka. Osim toga, Kosovo bi prvim mjesto osiguralo nastup na final fouru svoje lige, a pobjednik bi osigurao plasman na Euro 2020. godine.

Rezultati by SofaScore

U ligi C Srbija je ranije pobijedila Crnu Goru 2:1, dok je Rumunjska s 3:0 razbila Litvu. Srbima će za prvo mjesto biti dovoljan i bod protiv Litve u zadnjem kolu kod kuće.

Rezultati by SofaScore

Škotska je s čak 4:0 slavila u gostima kod Albanije. Škoti su poveli golom Frasera u 14. minuti. Osam minuta kasnije Mavraj je dobio izravni crveni karton nakon čega su se domaćini raspali. Fletcher je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena iz penala povisio na 2:0, a u nastavku je dva gola zabio Forrest. Škoti će u višu ligu ako u utorak u Glasgowu pobijede Izrael.

Rezultati by SofaScore

U jedinoj današnjoj utakmici B Lige nacija Švedska je golom Granqvista iz penala pobijedila Tursku u gostima 1:0. Turska ispada u nižu ligu, a Švedska će u višu ako u utorak kod kuće pobijedi Rusiju.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više