Koubek: Vidjet ćemo se mi još u Grazu na našoj podlozi

SAT VREMENA trajala je partija tenisa u Domu sporrtova, u kojoj je deblji kraj izvukao Stefan Koubek, stari znanac Ivana Ljubičića, ali i njegov budući Davis Cup domaćin. Bit će to težak meč u Grazu, pa se o njemu ponajviše pričalo na novinskoj konferenciji, netom nakon meča.

Austrijanac se, vrlo slično kao i naš prvi reket, u  finalu nije pretjerano oznojio. Igrao je protiv petog igrača svijeta, vidjelo se iz aviona da ruka nije mirna kao za vrijeme pohoda kroz kvalifikacije, kasnije i kroz glavni ždrijeb.

"Bio sam vrlo nervozan danas, ni sam ne znam zašto. Prenervozan, rekao bih. U prošlim mečevima možda nisam igrao najbolji tenis, ali nisam niti bio ovako živčan kao danas. No, bez obzira na poraz, jako sam zadovoljan sa svime što sam napravio ovaj tjedan. Bio je to sjajan tjedan, sjajno organiziran turnir i sigurno dolazim i sljedeće godine." - kazao je drugi austrijski reket.

O meču nije trebao previše govoriti, uostalom, dosta toga rečeno je na terenu. Da je Ljubo ubacio u petu, da nije promašio nekoliko zicera, i da mu sudac nije uzeo nekoliko istih, napustio bi Koubek teren možda i spuštenijeg pogleda.

"Ljubičić je u oba seta napravio break vrlo rano, ja sam imao malu priliku u zadnjoj igri, nisam je iskoristio. No, vidjet ćemo se mi u petak na mojoj podlozi. Radujem se tom meču, naravno da idem po osvetu. Iako Hrvati u Graz dolaze kao favoriti, u Davis Cupu sve je moguće. Igramo kod kuće, na vrlo sporoj zemlji. Na njoj smo svi odrasli, Hrvatima ta podloga definitivno ne leži. Mi ćemo dati sve od sebe da ih dobijemo. Šansa je mala, ali u Davis Cupu ona uvijek postoji. Nakon dva dana može se svašta dogoditi. Teško je reći da su nam šanse na 50-50, prije bih rekao da su 60-40 u korist Hrvatske, i tu vidim našu šansu." - kazao je Koubek.

"Današnje finale neće pretjerano pomoći ni meni ni Ljubi, što se tiče Davis Cupa. Predobro poznamo svoje dobre strane." - dodao je Austrijanac.

Sjeća se Austrijanac i četvrtfinala u Baselu prije dvije godine kada je nakon tri seta spakirao kovčege našeg Davis Cup heroja, ali bila su to neka druga vremena, bio je to drugi Ivan Ljubičić. Koubeku su kola sljedeće godine krenula nizbrdo, Ljubo je odigrao sezonu karijere, razlika je danas ipak prevelika...

"Istina, ali u Baselu zaista nisam bio ni približno ovako nervozan. Ljubo je danas igrao baš kako je trebao, slomio me u oba seta. No, nema veze, sjajno sam se proveo u Zagrebu. Gotovo je nevjerojatno organizirati ovakav turnir za tako kratko vrijeme. Ne kažem to zato što sam igrao u finalu, da ne bi pomislili." - uz smijeh je zaključio prvi poraženi finalist Zagreb Indoorsa.

D.R.

Pročitajte više