Ljubičić preko Đokovića u finale Zagreb Indoorsa

NAJBOLJI hrvatski tenisač Ivan Ljubičić slavio je u polufinalu Zagreb Indoorsa protiv mladog 18-godišnjeg srpskog tenisača Novaka Đokovića sa 6:7, 6:3, 6:4.

Ljubičić nije dovoljno agresivno ušao u meč, pa je tako prvi set u tie-breaku pripao Đokoviću, koji je imao više koncentracije u trinaestoj igri.

Ipak, u drugi seti najbolji hrvatski tenisač ušao je puno agresivnije, napadao je na Đokovićev servis što se vrlo brzo isplatilo. Ljubo je tako na samom početku drugog seta "breaknuo" Đokovića, te mirno držao svoj servis do kraja seta.

U trećem setu Ljubičić je u nekoliko navrata pokazao znakove slabosti, Đoković je imao tri break lopte, ali to nije spriječilo Ljubu da napravi break u sedmom gemu odlučujućeg seta. Đoković je potom uzeo gem na svoj servis, ali onda je Ljubičić sjajno servirao za meč i zasluženo se plasirao u finale Zagreb Indoorsa.

Ljubičić će u finalu igrati protiv Austrijanca Stefana Koubeka koji je pobijedio Britanca Tima Henmana 6:3, 3:6, 6:2.

Ivan Ljubičić       6 (6)  6

Novak Đoković  7 (8)  3  4

Tijek meča:

Prvi set (Đoković):

Meč je servisom otvorio srpski tenisač. Iako je Ljubo nakon početnih 40:0 došao do 40:30, Đoković je osvojio gem krasnom bekend paralelom.

Đoković je u drugom gemu došao do 40:40. No, Ljubičić je zahvaljujući sjajnim servisima ipak došao do svog prvog gema. Treći gem srpski tenisač osvojio je bez previše problema.

Najbolji hrvatski tenisač uspio je savladati početnu nervozu, te bez izgubljenog poena osvojio četvrti set. No, Đoković je u petom gemu uzvratio na isti način.

Ljubo je u šestom gemu napravio svoju prvu dvostruku servis grešku, ali je ipak bez previše problema osvojio gem. Sedmi gem pripao je srpskom tenisaču.

Đoković u osmom gemu na Ljubin servis nije osvojio ni poena, a Ljubičić je gem okončao efektnim izlaskom na mrežu.

Najbolji hrvatski tenisač je u devetom gemu krenuo agresivno na Đokovićev servis i pri 30:40 došao do prve break lopte u meču. Nažalost, Đoković je izašao na mrežu i neobranjivim forhendom izjednačio na 40:40. Srpski tenisač potom je došao do prednosti, ali Ljubo je izjednačio u sljedećem poenu.

Đoković je potom izbacio loptu u aut i poklonio Ljubičiću novu priliku za break. No, Đoković je opasnost otklonio sjajnim as servisom. Potom je došao do nove prednosti, ali je u izmjeni udaraca nakon servisa za gem opet izbacio loptu u aut. Nakon dugotrajnog osvajanja prednosti i izjednačavanja gem je ipak pripao srpskom tenisaču nakon Ljubičićeve pogreške.

Unatoč iscrpljujućem devetom gemu najbolji hrvatski tenisač bez problema osvojio je deseti gem na svoj servis.

Đoković se nastavio mučiti u jedanaestom gemu, ali zahvaljujući Ljubičićevoj defanzivnoj igri osvojio je i njega.

Ljubičić je uz manje poteškoće izjednačio rezultat, ponudivši Đokoviću tek dva poena.

Tie break:

Naš tenisač izgubio je dva svoja servisa u tie-breaku i Đoković je poveo vodi 3:0. Uzvratio je Đoković sa dvije neprisiljene pogreške i smanjio na 3:2.

Tri put u tie breaku je Ljubičić propustio prvi servis i Đoković je poveo s 4:2. Nakon duge razmjene sa osnovne crte, Đoković griješi; 4:3.

5:3 za Đokovića, koji napada na mreži. Opet je mladi Srbin izašao na mrežu i Ljubičića prislio na pogrešku; 6:3.

Ljubičić smanjuje na 6:5, tako što je konačno iskoristio oba svoja servisa. Ljubo je napadom na Đokovićev servis izjednačio na 6:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je volejem ulovio Ljubičića na krivoj nozi i ima set loptu pri 7:6.

Još jedan Ljubičićev promašaj sa osnovne crte i Đoković je osvojio prvi set u tie-breaku.

Drugi set (Ljubičić):

Ljubičić je bez previše problema osvojio prvi gem.

(break Ljubičić) U drugom gemu Ljubo je na Đokovićev servis došao do dvije break lopte. Prvu je iskoristio i napravio prvi break u meču.

Đoković je na Ljubin servis u trećem gemu osvojio samo poen, ali ono što veseli još više je sve bolja igra hrvatskog Davis Cup heroja.

U četvrtom gemu Ljubičić je došao do čak tri break lopte. Nažalost, sve tri izbacio je u aut, nakon čega je Đoković ipak uspio doći do gema za 3:1.

Ljubičić je bez izgubljenog poena osvojio peti gem i poveo s 4:1.

Đoković je smanjio na 4:2, ali je dojam da se Ljubičić i nije previše forsirao u tom gemu.

Uprkos manjim problemima, Ljubičić završava gem u svoju korist, zahvaljujući suverenom servisu, na korak je do seta 5:2.

Osmi pripao je Đokoviću, a nakon toga Ljubičić servira za drugi set.

U devetom gemu Đoković je zahvaljujući Ljubičićevim dvjema pogreškama došao do 15:30.

No, potom je Ljubo dva puta odlično servirao i došao do set lopte, koju je iskoristio i došao do izjednačenja.

Treći set (Ljubičić):

Odlučujući treći set servisom je otvorio srpski tenisač, te osvojio prvi gem bez problema.

Đoković je već u drugom gemu na Ljubin servis došao do jedne break lopte. No, pravovremenim istrčavanjem na mrežu Ljubičić je otklonio opasnost.

Uprkos tome što je Đokoviću ponudio break loptu, Ljubičić rutinski vraća set u egal 1:1. Đoković je potom vrlo samouvjereno osvojio treći gem.

Nažalost, Ljubičić je opet počeo igrati više defanzivno, ali je unatoč tomu osvojio gem na svoj servis. Đoković je uzvratio osvojivši peti set za 2:3.

Naš najbolji tenisač našao se u problemima u šestom gemu, Đoković je krasnom forhend paralelom došao do 15:30. As servis vratio je Ljubu u igru, ali sljedeći poen izgubio je pogodivši mrežu i poklonio Đokoviću novu break loptu. Na sve sreću, uspio ju je spasiti silovitim forhendom.

Đoković je potom došao do nove break lopte, ali Ljubičić je otklonio opasnost sjajnim servisom. Još dva briljantna servisa i gem je ipak pripao našem tenisaču.

(break Ljubičić) Već u sljedećem gemu Đoković je napravio pogrešku u prvom poenu, a drugi poen pripao je Ljubi nakon sjajne bekend paralele. Đoković je opalio još jednu loptu u mrežu i Ljubičić je došao do tri break lopte. Prvu nije uspio iskoristiti, a potom je Đoković servirao as. No, Đoković nije izdržao izmjenu udaraca i opalio u aut i poklonio Ljubičiću veliku prednost.

U osmom gemu Ljubičić je, nošen gromoglasnim navijanjem, fenomenalnim servisima bez izgubljenog poena došao do 5:3.

Đoković je osvojio sljedeći gem na svoj servis, na redu je Ljubičićev servis za meč.

Ljubo je bez problema došao do 40:0 i tri meč lopte. Prvu nije uspio iskoristiti, ali drugu jest. Đoković nije uspio vratiti sjajan Ljubin servis i naš najbolji tenisač je u finalu Zagreb Indoorsa!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara