KOVAČEV BAYERN

Kovač ga je prošle godine jedva preživio. Može li i ove?

Foto: Guliver Image/ Getty Images

POČEO je Oktoberfest, najbolje doba godine u Münchenu, a najlošiji period za trenere Bayerna. Prethodna dva ne pamte se po dobrome. Tijekom 2017. godine kiksevi u Wolfsburgu i Parizu koštali su posla Carla Ancelottija, dok je lani Niko Kovač uspio nekako preživjeti krizni mod poslije niza od četiri utakmice bez pobjede.

Redom su se tada bodovima častili Augsburg, Hertha, Ajax i Mönchengladbach.

Ove sezone u tijeku dana piva Bayern prvu utakmicu igra s Kölnom na Allianz Areni u sklopu 5. kola njemačke Bundeslige s početkom u 15:30.


Ako Bayern nije prvi na ljestvici, Bavarci ne mogu biti zadovoljni učinkom. To u ovom trenutku nije slučaj. Nisu poraženi, ali su dvaput remizirali od čega jednom pred svojim navijačima i zato će danas Kölnu biti veoma teško. Bayern mora zapeti kako bi održao korak s Leipzigom i Dortmundom.

"Očito imamo efektne utakmice protiv Crvene zvezde, ali danas će doći do onoga što se dogodi između vaših ušiju, u vašoj glavi. Mi definitivno želimo pobijediti i za nas je to nevjerojatno važno. Želimo se testirati od prve minute, ali želimo testirati i protivnika", rekao je Niko Kovač na konferenciji za medije uoči utakmice.

Hrvatski stručnjak time je naglasio da će se i za današnjeg protivnika ozbiljno pripremiti te da neće dopustiti nikakvo potencijalno iznenađenje. Tri gola u mreži prvaka Srbije u Ligi prvaka, uz dobre partije Coutinha i Lewandowskog, ulijevaju optimizam bavarskom gigantu, koji neće moći računati na Davida Alabu i Leona Goretzku zbog ozljeda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više