KOVAČEV BAYERN

Kovač: Govorili su da nemamo klupu, ali stvari su se okrenule

Foto: Getty Images / Guliver Image

BAYERN je jučer u 3. kolu Bundeslige stigao do druge i najuvjerljivije pobjede sezone. Bavarci su razbili Mainz 6:1, ali tek nakon što su gosti poveli u šestoj minuti i držali vodstvo pola sata.

>>>BAYERN - MAINZ 6:1 Perišić prvo asistirao pa zabio u golijadi

Zatim je Ivan Perišić asistirao Pavardu za izjednačenje, a nakon Alabina gola za vodstvo u samoj završnici poluvremena, u 54., naš je reprezentativac postigao prvijenac za klub iz Münchena. 

Rezultati by SofaScore

Do kraja je Bayern zabio još tri komada i ubilježio visoku pobjedu, ali Niko Kovač nije bio zadovoljan.

"Bili smo previše letargični na početku, nismo pronalazili odgovor na agresivnost Mainza, mislili smo da će biti lako. Ali kad smo ubrzali dodavanja, namamili smo protivnika u sredinu i imali dobre poteze na krilima", rekao je hrvatski strateg, dodao da je Alabin gol prije odmora bio ključan te da je utakmicu smatrao riješenom nakon četvrtoga gola.

Na Perišićev prvijenac nije se osvrnuo, ali je govorio o Philippeu Coutinhu, još jednoj pridošlici u redove bavarskog velikana. Obojica su igrala do 67. minute.

"Bilo je jasno da ga pokušavamo dizati. Imao je dobrih trenutaka, posebno s loptom, zadovoljan sam njegovom izvedbom, ali znam da će biti još bolji jer još nije u punoj snazi", rekao je Kovač.

Dolascima Perišića i Coutinha Kovač konačno ima širinu kadra kakvu je tražio ovog ljeta.

"Prije dva tjedna govorilo se da nemamo klupu. Sad je imamo, stvari su se okrenule."

Najbolji primjer je činjenica da je Coutinha zamijenio Thomas Muller, koji je zatim namjestio preostala dva gola - jedan za Lewandowskog, a drugi za Daviesa, koji je ušao umjesto Perišića.

Pročitajte više