Ligue 1

Kovač pred gostovanje u Metzu: Dajte nam malo vremena i kvaliteta će se vidjeti

Foto: Getty Images

NIKO Kovač nije imao željeni debi na klupi Monaca prošlog vikenda kada je njegova momčad remizirala protiv Reimsa rezultatom 2:2. Priliku za popravni Kovač i njegova momčad imaju u nedjelju na gostovanju kod Metza kada će biti ojačani za nekolicinu oporavljenika.

"Sretni smo što više nemamo ozlijeđenih igrača. Cesc Fabregas, Pietro Pellegri i Stevan Jovetić koji su do sada bili ozlijeđeni, jučer su trenirali s nama. Ako se ništa ne dogodi između presice i sutrašnjeg treninga, oni će biti u konkurenciji za nedjeljnu utakmicu", kazao je Kovač koji je jučer i službeno dobio pojačanje iz Atletico Madrida.

Riječ je o lijevom beku, Brazilcu Caiu Henriqueu koji neće zaigrati protiv Metza. Hrvatski strateg će ga postupno uključivati u akciju jer posljednjih mjeseci nije igrao.

"Sretni smo što smo potpisali tako talentiranog igrača. Moramo biti oprezni s njegovim pravovremenim ulaskom na teren. Poduzet ćemo sve potrebne mjere u sljedećim tjednima kako bismo ga vratili u vrhunsku formu.

Kovač je poznat po agresivnom stilu nogometa s visokim pritiskom od kojega neće odstupiti nakon samo jednog lošijeg rezultata na startu sezone.

"Želim da igramo agresivnim stilom. Svjestan sam da nas to čini ranjivima, ali želim da stvorimo više prilika od protivnika. Nakon šest tjedana nije sve perfektno, ali sretan sam napretkom. Dajte nam malo vremena i kvaliteta će se vidjeti", zaključio je Kovač.

Pročitajte više