LIGE PETICE

Kovač: U Bundesligi ne možeš igrati mekano, nismo bili dobri

Foto: EPA

NIKO KOVAČ je jučer prvi put vodio Wolfsburg u Bundesligi. U prvom kolu odigrali su 2:2 s Werderom, povratnikom u najviši rang njemačkog nogometa. Bivši hrvatski izbornik nije bio zadovoljan nastupom svojih igrača. "Od prve minute vidjelo se da igrači Werdera više žele pobjedu", izjavio je Kovač nakon utakmice.

Lukas Nmecha bio je precizan u 11. minuti za vodstvo Kovačeve momčadi, ali Werder se vratio već za deset minuta. Niclas Fullkrug zabio je za izjednačenje, a dvije minute kasnije gol je postigao Leonardo Bittencourt te potvrdio preokret Werdera. S tim se rezultatom otišlo i na poluvrijeme.

Wolfsburg se od poraza spasio u 84. minuti susreta, kada je Joshua Guilavogui zabio za konačnih 2:2. Josip Brekalo igrao je kod Wolfsburga od prve do posljednje minute, ali nije uspio pomoći svojoj momčadi da osvoji sva tri boda.

"Imamo pravo reći da moja momčad nije dobro igrala"

"U Bundesligi ne možeš igrati mekano, moraš čvrsto i oštro ulaziti u duel, a nama je to nedostajalo", smatra Kovač. "Ako je naš slogan 'rad, nogomet i strast', onda ga se moramo držati, inače će nam biti teško. Imam pravo reći da moja momčad nije dobro igrala niti je bila dovoljno čvrsta i borbena", dodao je.

Pročitajte više