LIGE PETICE

Kovačev jedini saveznik u Bayernu: Odlično je što Neuer javno napada suigrače

Foto: Gulliver / Getty Images

ULI HOENESS, predsjednik Bayerna, u 67. godini odlazi iz kluba u kojem je neprekidno od punoljetnosti. Od 1970. do danas bio je igrač, generalni menadžer i predsjednik kluba, što je funkcija s koje za dva tjedna odlazi u mirovinu. 

Njegovim odlaskom Kovač više nema nikoga da mu čuva leđa

Niko Kovač sigurno nije sretan što se Hoeness povlači jer stalno kritizirani trener Bayerna tako u klubu ostaje na vjetrometini. Sam protiv svih. Jer kontra njega su igračke zvijezde, sportski direktor, navijači i javnost. Otkako je u ljeto 2018. postao Bayernov trener i tijekom brojnih kriza kroz koje je prolazio, a jedna od njih upravo traje, moćni Hoeness bio mu je i ostao zaštitnik, gromobran, bez kojeg sada ostaje.

"Igrači igraju loše utakmice, ne trener"

Ali predsjednik je na odlasku još jednom pružio podršku stalno osporavanom treneru: "Mislim da je sjajno što kapetan Manuel Neuer javno kritizira momčad i njen karakter. Odlično je kada kapetan govori tako jasno i glasno. Najvažnije je što je potrebno prestati kriviti trenera za sve. Igrači igraju loše utakmice, ne trener."

"Pretjeruje se s kritikama"

Hoeness je uvjeren da Bayernova igra i situacija uopće nisu loše kao što se stalno potencira: "To se zaista potencira. Činjenica je da nismo oduševili igrom u kupu, ali u tom natjecanju jedino je bitno proći dalje. Previše smo kritični. Trenutno je važno da pobjeđujemo, a lijep nogomet će doći."

"Radujem se predstojećim derbijima jer te suparnike sigurno nećemo podcijeniti"

Legenda kluba uvjerena je da će Bayern, usprkos lošim igrama u posljednje vrijeme, biti pravi u teškim utakmicama koje slijede: "Radujem se utakmicama s Eintrachtom i Dortmundom jer protiv takvih suparnika ne postoji opasnost da će naši igrači podcijeniti suparnika. Jer dosadašnje utakmice protiv jakih suparnika, Tottenhama, Leipziga i Schalkea, pokazale su da protiv njih dajemo sve."

Hoeness je za kraj poručio: "U Ligi prvaka smo neporaženi, a u prvenstvu smo korak do vrha. Vjerujte mi, Bundesligu ćemo jako brzo učiniti dosadnim prvenstvom."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više