Modrić zabio prvi gol ove sezone, Real i Šahtar zabili sedam

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image, Index

REAL MADRID razbio je Šahtar u Lvivu, držao vodstvo 4:0, ali na kraju spašavao bodove nakon što su Ukrajinci u 11 minuta zabili tri pogotka i smanjili na 3:4 dvije minute do kraja.

Luka Modrić ovu će utakmicu dugo pamtiti, zabio je svoj prvi gol sezone, svoj četvrti u 41. utakmici u Ligi prvaka, i prvi pogodak u tom natjecanju nakon čak dvije godine.

Pobjeda je utješila Rafu Beniteza i njegove igrače nakon poraza od Barcelone u prvenstvu, ali tri primljena gola u završnici u Lvivu dali su im nove razloge za brigu i novi problem koji trebaju riješiti. Na to se nadovezala i nova ozljeda, Varane je već u 32. minuti morao iz igre, a zamijenio ga je Danilo.

Modrić, Bale i Ronaldo potopili brazilsko-ukrajinski stroj

Već u 3. minuti Real je mogao otvoriti pogotkom, ali Modrićevo dodavanje Cristiano Ronaldo iz šesnaesterca šalje preko grede. Gosti su poveli u 18. minuti golom Ronalda. Akciju je započeo Luka Modrić, sjajnim je proigravanjem uposlio Garetha Balea, a on produžio za Ronalda kojem nije bilo teško zabiti za 1:0.

U 51. minuti Ronaldo je asistirao, a Modrić zabio za 2:0 prekinuvši tako dugi post u dresu "kraljevskog kluba". Samo tri minute kasnije Dani Carvajal je povisio na 3:0, a Ronaldo je u 71. svojim drugom pogotkom na utakmici donio Realu 4:0.

No, nakon toga je uslijedio neočekivani povratak razbijenog Šahtara koji je u samo 11 minuta zabio tri gola i stigao na korak do senzacije. Oduševili su, naravno, Brazilci kojih je u početnom sastavu bilo čak pet (još dvojica su ušla s klupe), uz šest Ukrajinaca. Alex Teixeira je iz jedanaesterca u 78. minuti smanjio, Dentinho je u 85. donio 2:4, a Teixeira zabio još jednom u 88. minuti i zaključio priču.

Zanimljivo, igrači Mircee Lucescua u mrežu su poslali sva tri šuta u okvir gola, dok je Realu ušao svaki drugi, uz još desetak oko gola.

Modrić je igrao do 62. minute kada ga je zamijenio Toni Kroos, a Mateo Kovačić odradio je cijeli susret za Real, no nije se posebno iskazao. Kovačić je u 90 minuta upisao manje dodavanja od Modrića u nešto više od sat vremena, 79:77, a Luka je bio nešto precizniji 96% u odnosu na Kovačićevih 91%.

Hrvatski dvojac iz Šahtara nije dobio priliku. Kapetan Darijo Srna nije imao pravo nastupa zbog kartona, a Eduardo da Silva nije ulazio u igru s klupe.

PSG-ova petarda Malmöu

U drugoj utakmici ove skupine PSG je na gostovanju deklasirao Malmo s 5:0. Strijelci su bili Adrien Rabiot (3), Angel Di Maria (14, 68), Zlatan Ibrahimović (50) i Lucas (82). Za domaćine je Markus Rosenberg u 61. minuti promašio jedanaesterac.

Real je pobjedom potvrdio prvo mjesto u skupini, a PSG osigurao prolaz u drugu fazu.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 13 bodova PSG je drugi sa 10 bodova, a Šahtar i Malmo imaju po tri boda. U zadnjem kolu PSG će dočekati Šahtar, dok će u Madridu snage odmjeriti Real i Malmo.


ŠAHTAR DONJECK - REAL MADRID 3:4

 Tijek utakmice

KRAJ

88` GOOOL! Šahtar je smanjio na 3:4 golom Teixeire!
 
83` GOL! Dentinho je probudio nadu domaćih zabivši za 2:4!

77` PENAL! Casemiro je srušio Taisona u kaznenom prostoru. Teixeira pogađa o donji lijevi kut za 1:4!

70` GOL! Ponovo je Bale asistent, a Ronaldo zabija svoj drugi gol za 4:0!

64` Dentinho je zamijenio Azeveda

62` kod domaćih Taison je ušao umjesto Marlosa, a kod Reala je izašao Modrić, ušao je Kroos

52` GOL! Carvajal je slomio Šahtar golom za 0:3!

50` GOOOL! LUKA MODRIĆ ZABIO JE ZA 2:0! Prvi mu je to pogodak ove sezone! Luka je odigrao 41. utakmicu u Ligi prvaka i zabio 4. gol u tom natjecanju! U Ligi prvaka je zabio nakon čak dvije godine!
 

Poluvrijeme

44` s tri dobre akcije domaći su igrači ponovo zaprijetili golu Reala, a nakon sjajnog ubačaja Teixeire s boka, vratar Casilla je izbio loptu i usput "nokautirao" svog suigrača Pepea

39` Šahtar također prijeti, ali Real ih uspijeva zaustaviti na ulasku u kazneni prostor

32` novi problemi za Rafu Beniteza! Ozlijedio se Varane, a u igru mora ući Danilo

30` Bale je još jednom uposlio Ronalda, ali ispred Portugalca spreman je bio vratar Pyatov

18` GOL! Modrić je dodao Baleu, koji je proigrao Ronalda, a Portugalac zabio za vodstvo gostiju! Ronaldu je ovo šesti pogodak u Ligi prvaka ove sezone čime je zadržao prvo mjesto na listi strijelaca. Lewandowski, Müller i Luis Suarez imaju po pet golova.

<br>


 


 


 

Pročitajte više