Kovačić u dresu Manchester Cityja u intervjuu dječaku: Navijam za Dinamo

Screenshot: Twitter/Manchester City

MATEO KOVAČIĆ proglašen je igračem utakmice u kojoj je Manchester City pobijedio Luton 5:1 u sklopu 33. kola Premier lige. Nakon susreta u kojem se istaknuo i sjajnim golom, svojim prvim za City u engleskom prvenstvu, Kovačić je stigao na intervju. U sklopu City in the Community Foundationa, humanitarne akcije koju klub s Etihada provodi od 1986. godine i kojom promiče zdrav život kroz nogomet, priliku da postavi nekoliko pitanja igraču utakmice dobio je dječak Billy.

Tko je bio tvoj idol tijekom odrastanja?

Dobro pitanje. Imao sam ih nekoliko, ali kad sam počeo shvaćati nogomet u potpunosti i postajao sve uključeniji, dvojica omiljenih igrača bili su mi Luka Modrić i Andres Iniesta.

Tko te u mladosti najviše motivirao da postaneš nogometaš?

Iskreno, nisam trebao puno motivacije, toliko mi se sviđao nogomet. Sam sam sebe motivirao. Moj otac je stalno bio sa mnom i usmjeravao me prema naprijed. Kad možda ne bih u potpunosti bio usredotočen na svaki trening, on mi je davao podršku. Ako moram nekoga izabrati, onda je to moj otac.

Koja momčad ti je bila omiljena tijekom odrastanja?

Joj, joj, joj. Hrvat sam i moram reći da je moja hrvatska momčad bila Dinamo Zagreb. On mi je najdraži klub, klub za koji sam navijao i za koji navijam još uvijek.

Pročitajte više