Kovačićeva transformacija u Chelseaju: "Bit će vrlo dobar u toj ulozi"

Foto: EPA-EFE

CHELSEA već planira iduću sezonu i slaže igrački kadar za borbe od srpnja, iako u aktualnoj sezoni još ništa opipljivog nisu postigli.

Zna to dobro menadžer Maurizio Sarri koji je stigao instalirati svoj način nogometa iz Napolija, međutim, rezultatski to nije na razini kakva se očekivala jer londonski klub je četvrti, daleko od borbe za naslov prvaka.

U tim planovima Talijana visoko kotira Mateo Kovačić koji je na posudbi iz Real Madrida. Još nije poznato hoće li se londonski i madridski klub dogovoriti, odnosno, kakvi su planovi Blancosa.

Do tada, Kovačić igra u Chelseaju te ima puno veću minutažu u odnosu na period u Španjolskoj gdje ga Sarri koristi na poziciji lijevog veznog u formaciji s tri veznjaka. 

No Kovačića čeka mala transformacija, menadžer mu planira dati novu ulogu.

"Ne znam hoćemo li se patiti budući da nismo potpisali veznjaka, ali sad moram iskušati kombinacije s našim igračima. Mislim da je Kovačić vrlo dobra opcija. Na treningu iskušavamo dvojicu na toj poziciji, prvi je Ampadu, a drugi Kovačić. Možda zbog karakteristika, Kovačić se bolje uklapa u ovu momčad. Kao što znate, Ampadu je više defenzivan, a Kovačić sličan Jorginhu u smislu brzog prebacivanja lopte jednim dodirom. Mislim da će u budućnosti vrlo dobro igrati na toj poziciji", rekao je Sarri.

Kovačić oduševio navijače na novoj poziciji: "Najbolji razigravač u Chelseaju"

Na poziciji srednjeg razigravača prvi izbor je Jorginho, no prema posljednjim Sarrijevim potezima, jasno je da vidi i Kovačića u toj ulozi. Barem do kraja aktualne sezone.

Mateo se iskazao na toj poziciji 27. siječnja u FA kup utakmici protiv Sheffield Wednesdaya (3:0). Kovačić je suvereno kontrolirao igru protiv drugoligaša te je naveo svog menadžera da ga još dodatno isproba u novoj ulozi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više