"Kraj Interove ere: Čekali smo Godota, a dočekali Raula, onako kako se pojavio već 70 puta"

TALIJANI su prilično razočarani ispadanjem Intera u četvrtfinalu Lige prvaka, ali dok je čak i branitelju naslova prvaka Europe bilo teško tražiti preokret u gostima nakon što su u prvoj utakmici kod kuće izgubili 2:5, javnost u Italiji je očekivala puno časniji oproštaj od još jednog poraza, ovaj put 1:2, u režiji veterana Raula.

Gazzetta dello sport pod naslovom "Adio kupu" ističe kako je već u prvom poluvremenu bilo jasno kako ništa neće biti od najavljivanog čuda i velikog preokreta. "Čekali smo 45 minuta. Čekali smo da se nešto dogodi, da barem neki zalutali metak savlada Neuera, da lopta dođe do Eto'a, ali Kralj Lavova je zaustavljen. Čekali smo 45 minuta početak opsade do koje nije došlo i u kojima je sve što smo dobili sedam kornera i Stankovićev udarac."

"Čekali smo 45 minuta Godota, a dočekali Raula, na način na koji smo ga u Ligi prvaka dočekali 70 puta prije toga. Golom nam je poručio kako večeras neće biti ništa od preokreta. Poslao je Schalke u polufinale, a Inter i Interiste probudio iz sna, bolje reći zablude", kritična je Gazzetta.

"Još gore je bilo u nastavku i za Mottin gol se ne može reći kako je bio počasni, jer izlaskom Stankovića i ulaskom Pandeva inicijativa je potpuno otišla na stranu Schalkea, koji je zahvaljujući Interu imao još više prilika za gol. Howedesu je prvo poništen jedan zbog zaleđa, ali Inter nije bilo spasa od još jednog poraza kada ga je Raul proigrao za konačnih 2:1."

Ugledni sportski dnevnik navodi kako je smo nakon prvog poluvremena gledali kraj Interove europske epopeje i ere u kojoj je taj klub vladao Italijom i kontinentom. Posebno je to bilo vidljivo po igri dva igrača koji su ga tamo doveli: "Sneijder, kojeg je došao gledati Alex Ferguson puno je griješio, Milita se uopće nije vidjelo".

Ali ipak, analiza utakmice završava naklonom pravom junaku Raulu: "Povratnik u polufinale Lige prvaka nakon osam godina pokazuje da dok god ima želje za vraćanjem u igru, sve što se čini gotovo može početi ispočetka."

Pročitajte više