Krajan: Iznenađen sam, pribojavali smo se tog njihovog dvojca

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan gostovao je u uvodnoj HRT-ovoj emisiji dan prije početka finala Hrvatske i Francuske.

> Svi si daju "petice": Pogledajte kako se Hrvatska priprema za finale Davis Cupa

> Čilić iznenađen odlukom Francuza i nezadovoljan uvjetima, Krajan hvalio kolegu

> Francuski izbornik otkrio jedan od trikova kojima podiže atmosferu uoči finala

"Spremni smo i odradili smo pripreme maksimalno, svi smo bili tu od subote, Marin je došao u nedjelju. Sve smo odradili odlično. I ova dva dana koja smo imali na ovom terenu, mislili smo da će nam biti premalo, no maksimalno smo to iskoristili. Dečki su sve odradili fenomenalno", rekao je za početak.

Zbog bitnih izostanaka Hrvatska je na gostujućem terenu favorit prema kladionicama.

"Na papiru smo favoriti, renkingu i formi Marina i Borne. Teško je ne prihvatiti ulogu favorita. Jer ne igramo na domaćem terenu, možda nam je malo lakše zbog toga, njihov izbornik najavljuje da smo mi favoriti i pokušava rasteretiti svoje igrače jer to nisu igrači koji su prošle godine osvojili Davis Cup. Definitivno da je njima jako veliki pritisak, prvi su na ITF-ovoj listi. Imaju široki kadar, mogu si dozvoliti i neke ekshibicije da stavi Noah nekoga tko nije igrao mnogo mečeva i onda pobijedi. Prednost je što igraju na domaćem terenu, dobro se nose s pritiskom, neće biti lako, iako smo zvučniji na papiru po imenima."

Krajan je komentirao izostanak Gillesa Simona i Gaela Monfilsa koji nisu u dobrim odnosima s izbornikom Noahom.

"Da, iznenadilo me, definitivno. Pribojavali smo se toga da zaigraju Monfils i Simon koji su zadnja dva-tri mjeseca možda uz Gasqueta jedini koji su se nametnuli kao favoriti da bi mogli zaigrati u ovom susretu. Sigurno da je iznenađenje. Noah je zaštićen u Savezu zbog tog povjerenja igrača, legenda je tenisa. Koliko čujemo, ako nisi dobar s njim, nema šanse da uđeš u reprezentaciju. Nije se javio niti Monfilsu i Simonu, koliko čujemo."

Pročitajte više