Krajan: Strahovali smo od samo jedne stvari, ali svaka čast Francuzima

Foto: Hina

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija u Lilleu će od petka do nedjelje protiv reprezentacije Francuske igrati svoje treće finale prestižnog teniskog reprezentativnog natjecanja.

Dva dana prije prvog finalnog susreta, izbornik Hrvatske Željko Krajan priznao je da se bojao terena, no rekao je da je strah bio neopravdan i da su Francuzi napravili sve kako bi podloga bila fantastična.

"Dojmovi nakon prvog treninga su dobri, teren je stvarno odličan, onakav kakvom smo se nadali, ali nismo vjerovali da može već prvog dana biti tako tvrd. Stvarno smo jako zadovoljni i nemamo nikakvih pritužbi. Bolji je od očekivanog, pribojavali smo se malo mekše podloge, ali Francuzi znaju odraditi svoj posao kako treba i teren je odličan."

Krajan ističe i zadovoljstvo samom dvoranom koja će moći primiti oko 26 tisuća gledatelja. Za sve će to biti prvo iskustva igranja pred ovolikim brojem navijača, kaže, ali to im neće biti problem.

"Nije uobičajeno da se igra na ovakvim stadionima, takvih teniskih stadiona u svijetu nema. Ako već u petak bude preko 20 tisuća i u subotu kako se priča 24-25 tisuća, bit će to neki novi doživljaj i iskustvo za sve igrače. No i dalje vjerujem, danas smo bili u toj dvorani, sve jako lijepo izgleda, ali mislim da će to na kraju biti samo dodatna motivacija. Imamo iskusne i dobre igrače koji su igrali pred puno ljudi pa niti tih 24 tisuće i neće biti veliki šok za sve."

Pročitajte više